1 מנפים את הקמחים לקערה. מוסיפים את המלח, הסיבים והגואר גאם ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.
2 ממיסים ברבע כוס מהמים את טחינת גרעיני הדלעת ומוסיפים. מוזגים את המים ולשים היטב בידיים, רצוי להשתמש בכפפות חד פעמיות, עד שמתקבל בצק דביק במרקם סלט חומוס.
3 מכסים עם שקית ניילון ומתפיחים, רצוי מעל כרית חימום, כ- 45 דקות. לשים שוב, מורידים את הנפח ומתפיחים שוב כ- 20 דקות.
4 משמנים היטב את סיר הקובנה. משמנים קלות את משטח העבודה עם מעט מחמאה מומסת.
5 מחלקים את הבצק ל- 7-8 חלקים. עם הידיים פותחים כל חתיכת בצק, מורחים מהמחמאה המומסת, סוגרים לעיגול ומניחים בסיר. כך ממשיכים עד שהסיר מלא בכל הבצק. אם נשאר מהמחמאה המומסת - מוזגים מעל.
6 גוזרים נייר אפייה לריבוע מעט גדול מהסיר, מניחים ומעליו סוגרים עם המכסה.
7 מתפיחים כ- 20 דקות נוספות. שמים את הסיר על הלהבה הכי נמוכה לכ- 20 דקות. מעבירים ללא פתיחת המכסה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כשעה.
8 מסירים את המכסה וממשיכים לאפות בלי מכסה עד שהלחם שחום.
9 הרי לכם קובנה ללא גלוטן במיוחד לצליאקים.
10 בתיאבון
הערות:
1 אפשר במקום טחינת גרעיני הדלעת להשתמש בכפית גרעיני דלעת טחונים במטחנת קפה, ואז מוסיפים ומערבבים עם הקמחים ללא המסה במים.
2 זה מתכון מהיר לקובנה. אפשר להוסיף מעל הבצק לפני האפייה כ- 50 גרם מחמאה חתוכה לחתיכות קטנות ולאפות כל הלילה בחום שבת ואז אין צורך לבשל עם הגז.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: סיר קובנה קטן.
בוצעים את הקובנה עם היד. אני השתמשתי בסוג תערובת הקמח ללחם SCHER.