דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 35 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את חומרי המילוי - גבינת המוצרלה המגוררת, הגבינה הצהובה המגוררת והגבינה המלוחה המגוררת (בולגרית).
  • 2 בקערה נוספת מערבבים את חומרי הרוטב - רסק עגבניות, חצי כוס מים, פפריקה מתוקה וקורט מלח.
  • 3 מנפים את הקמחים, מערבבים את הטחינה (או 1/4 כפית טחינת גרעיני דלעת) ברבע כוס מים ומוסיפים.
  • 4 מוסיפים את שאר החומרים - אבקת אפיה, כפית מחוקה של מלח, שמן (1/4 כוס + 2 כפות), גבינת כנען (או טובורג), גבינה לבנה וביצה, ולשים לבצק רך, נעים ומעט דביק. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים או קונדיטור.
  • 5 בידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ויוצרים כדור מכל חלק.
  • 6 מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מקמחים אותו ומרדדים כל כדור לעלה גדול בעובי של כ- 3-4 מ"מ.
  • 7 מורחים על העלה כרבע מרוטב העגבניות ומפזרים כרבע מתערובת הגבינות.
  • 8 מגלגלים לכרוכית (רולדה) ובעזרת סכין חדה ללא שיניים חותכים לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס"מ. מכל כרוכית יוצאות כ- 9 פרוסות.
  • 9 מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה, מניחים כל פרוסה על צידה במרחק של כ- 2 ס"מ זו מזו, כך שהמילוי למעלה ושרואים מעין שבלול. פותחים מעט כל שבלול עם האצבעות.
  • 10 כאשר התבנית מלאה, אופים בחום בינוני 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות.
  • 11 המאפים מוכנים כאשר הגבינות מבעבעות והבצק משחים מעט.
  • 12 במידת הצורך מסובבים את התבנית באמצע זמן האפייה.
  • 13 אפשר לשמור במקפיא עטוף היטב או בקופסה אטומה.
  • 14 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני ממליצה לקנות בבית טבע את חמאת גרעיני הדלעת - יש בה את הכמות הגדולה ביותר של חלבונים שאינם מהחי והיא תורמת רבות לאלסטיות של הבצק - משתמשים בכמות קטנה. רידוד הבצק על נייר אפייה מאפשר להיעזר בנייר לגילגול הכרוכית.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)121245
חלבונים (גרם)6.43 12.99
פחמימות (גרם)1224
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0.01
שומנים (גרם)5.3 10.71
מתוכם שומן רווי (גרם)2.15 4.35
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)15.38 31.06
נתרן (מ"ג)307.62621.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.13 0.27
מים (גרם)5.5411.2
ויטמין A (מק"ג)2.655.35
ויטמין B (מק"ג)38.4977.74
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.781.57
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.03
ויטמין C (מ"ג)0.861.73
ויטמין D (מק"ג)0.030.07
ויטמין E (מ"ג)0.020.04
ויטמין K (מק"ג)00.01
סידן (מ"ג)136.96276.61
ברזל (מ"ג)0.030.06
מגנזיום (מ"ג)3.426.9
זרחן (מ"ג)3.286.63
אבץ (מ"ג)0.020.04
אשלגן (מ"ג)2.314.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 22.2% 26.9% 50.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה