דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 35 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את חומרי המילוי - גבינת המוצרלה המגוררת, הגבינה הצהובה המגוררת והגבינה המלוחה המגוררת (בולגרית).
  • 2 בקערה נוספת מערבבים את חומרי הרוטב - רסק עגבניות, חצי כוס מים, פפריקה מתוקה וקורט מלח.
  • 3 מנפים את הקמחים, מערבבים את הטחינה (או 1/4 כפית טחינת גרעיני דלעת) ברבע כוס מים ומוסיפים.
  • 4 מוסיפים את שאר החומרים - אבקת אפיה, כפית מחוקה של מלח, שמן (1/4 כוס + 2 כפות), גבינת כנען (או טובורג), גבינה לבנה וביצה, ולשים לבצק רך, נעים ומעט דביק. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים או קונדיטור.
  • 5 בידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ויוצרים כדור מכל חלק.
  • 6 מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מקמחים אותו ומרדדים כל כדור לעלה גדול בעובי של כ- 3-4 מ"מ.
  • 7 מורחים על העלה כרבע מרוטב העגבניות ומפזרים כרבע מתערובת הגבינות.
  • 8 מגלגלים לכרוכית (רולדה) ובעזרת סכין חדה ללא שיניים חותכים לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס"מ. מכל כרוכית יוצאות כ- 9 פרוסות.
  • 9 מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה, מניחים כל פרוסה על צידה במרחק של כ- 2 ס"מ זו מזו, כך שהמילוי למעלה ושרואים מעין שבלול. פותחים מעט כל שבלול עם האצבעות.
  • 10 כאשר התבנית מלאה, אופים בחום בינוני 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות.
  • 11 המאפים מוכנים כאשר הגבינות מבעבעות והבצק משחים מעט.
  • 12 במידת הצורך מסובבים את התבנית באמצע זמן האפייה.
  • 13 אפשר לשמור במקפיא עטוף היטב או בקופסה אטומה.
  • 14 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני ממליצה לקנות בבית טבע את חמאת גרעיני הדלעת - יש בה את הכמות הגדולה ביותר של חלבונים שאינם מהחי והיא תורמת רבות לאלסטיות של הבצק - משתמשים בכמות קטנה. רידוד הבצק על נייר אפייה מאפשר להיעזר בנייר לגילגול הכרוכית.
- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)121 קלוריות245 קלוריות
חלבונים6.4 גרם13 גרם
פחמימות12 גרם24 גרם
מתוכן סוכרים6.1 מ"ג12.4 מ"ג
שומנים5.3 גרם10.7 גרם
מתוכם שומן רווי2.2 גרם4.3 גרם
מתוכם שומן טראנס629.7 מק"ג1,271.8 מק"ג
כולסטרול15.4 מ"ג31.1 מ"ג
נתרן307.6 מ"ג621.3 מ"ג
סיבים תזונתיים132.9 מ"ג268.3 מ"ג
מים5.5 גרם11.2 גרם
ויטמין A2.7 מק"ג5.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)38.5 מק"ג77.7 מק"ג
ויטמין B10.7 מק"ג1.3 מק"ג
ויטמין B27.6 מק"ג15.3 מק"ג
ויטמין B31.2 מק"ג2.5 מק"ג
ויטמין B525.4 מק"ג51.3 מק"ג
ויטמין B62.8 מק"ג5.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90.8 מק"ג1.6 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C857.1 מק"ג1,731.1 מק"ג
ויטמין D0 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E17.4 מק"ג35.1 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0 מק"ג
סידן137 מ"ג276.6 מ"ג
ברזל30.1 מק"ג60.8 מק"ג
מגנזיום3.4 מ"ג6.9 מ"ג
זרחן3.3 מ"ג6.6 מ"ג
אבץ22.1 מק"ג44.7 מק"ג
אשלגן2.3 מ"ג4.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות31.7 מ"ג64 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3795.4 מק"ג1,606.5 מק"ג
חומצה לינולאית-אומגה 625.8 מ"ג52 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות60.6 מ"ג122.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 956.5 מ"ג114.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 22.2% 26.9% 50.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?