דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 35 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקס פיצה ללא גלוטן
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את חומרי המילוי - גבינת המוצרלה המגוררת, הגבינה הצהובה המגוררת והגבינה המלוחה המגוררת (בולגרית).
  • 2 בקערה נוספת מערבבים את חומרי הרוטב - רסק עגבניות, חצי כוס מים, פפריקה מתוקה וקורט מלח.
  • 3 מנפים את הקמחים, מערבבים את הטחינה (או 1/4 כפית טחינת גרעיני דלעת) ברבע כוס מים ומוסיפים.
  • 4 מוסיפים את שאר החומרים - אבקת אפיה, כפית מחוקה של מלח, שמן (1/4 כוס + 2 כפות), גבינת כנען (או טובורג), גבינה לבנה וביצה, ולשים לבצק רך, נעים ומעט דביק. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים או קונדיטור.
  • 5 בידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ויוצרים כדור מכל חלק.
  • 6 מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מקמחים אותו ומרדדים כל כדור לעלה גדול בעובי של כ- 3-4 מ"מ.
  • 7 מורחים על העלה כרבע מרוטב העגבניות ומפזרים כרבע מתערובת הגבינות.
  • 8 מגלגלים לכרוכית (רולדה) ובעזרת סכין חדה ללא שיניים חותכים לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס"מ. מכל כרוכית יוצאות כ- 9 פרוסות.
  • 9 מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה, מניחים כל פרוסה על צידה במרחק של כ- 2 ס"מ זו מזו, כך שהמילוי למעלה ושרואים מעין שבלול. פותחים מעט כל שבלול עם האצבעות.
  • 10 כאשר התבנית מלאה, אופים בחום בינוני 180 מעלות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות.
  • 11 המאפים מוכנים כאשר הגבינות מבעבעות והבצק משחים מעט.
  • 12 במידת הצורך מסובבים את התבנית באמצע זמן האפייה.
  • 13 אפשר לשמור במקפיא עטוף היטב או בקופסה אטומה.
  • 14 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני ממליצה לקנות בבית טבע את חמאת גרעיני הדלעת - יש בה את הכמות הגדולה ביותר של חלבונים שאינם מהחי והיא תורמת רבות לאלסטיות של הבצק - משתמשים בכמות קטנה. רידוד הבצק על נייר אפייה מאפשר להיעזר בנייר לגילגול הכרוכית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 22.2% 26.9% 50.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב