דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

תימני

המטבח התימני הוא מטבח ייחודי העושה שימוש רב בבצק. מתכוניו אינם מסובכים בדרך כלל, אלא פשוטים להכנה וטעימים. האוכל התימני פופולארי מאוד יחסית בישראל, שכן העולים מתימן הביאו איתם את מורשת המאכלים ושאר העדות התאהבו באוכל הטעים הזה. כמעט ולא ניתן למצוא מתכונים תימניים חלביים, אלא יותר מתכונים בשריים, כשהבשר המועדף הוא בשר עוף וכבש ופחות בשר בקר. האוכל התימני נכנס לתודעה הלאומית בישראל, כך שהרבה מאוד ישראלים אוכלים ג`חנון עם ביצה ורסק בימי שבת בבוקר. ניתן למצוא מקומות רבים בהם מוכרים ג`חנון ביתי. מתכונים ומאכלים נפוצים בתרבות התימנית הם הלחוח (פיתה תימנית בעלת מרקם ספוגי), הקובאנה (מאפה תימני דמוי חלה), מלאווח, מרק תימני, סחוג תימני וחילבה.