דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתה תימנית קלה וטעימה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחוח)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המרכיבים לפי הסדר, ומתחילים לערבל במהירות בינונית למשך כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  • 2 מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי לפחות (עד להכפלת הנפח).
  • 3 מורידים מעט מנפח התערובת, משמנים מחבת נון סטיק (אני השתמשתי בקוטר 16 ס"מ), בעזרת מצקת לוקחים מהעיסה ויוצקים לחוח בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מכסים את המחבת ו"מאדים" כ- 5-6 דקות על אש בינונית. כשמופיעות הבועות והבצק התייבש לגמרי - הלחוח שלנו מוכן.
  • 4 שימו לב: משחקים כך עם שני מחבתות. בטרם הוספת הבלילה אל המחבת - המחבת צריכה להיות קרה ולא רותחת (אפשר אף לשטוף במים קרים ולייבש לקיצור הזמנים). מתקבל לחוח תימני מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דיאנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)197154
חלבונים (גרם)5.8 4.53
פחמימות (גרם)4132
מתוכן סוכרים (גרם)0.64 0.5
שומנים (גרם)0.6 0.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.01 0.01
נתרן (מ"ג)395.15308.95
סיבים תזונתיים (גרם)0.42 0.33
מים (גרם)71.9556.25
ויטמין B (מ"ג)0.350.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2015.64
ויטמין C (מ"ג)32.35
סידן (מ"ג)80.1862.69
ברזל (מ"ג)1.511.18
מגנזיום (מ"ג)0.920.72
זרחן (מ"ג)97.175.92
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.110.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 1.2% 12% 85.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.