דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלת מפתח לאחר הפסח
חלת מפתח לאחר הפסח
חלת מפתח לברכת פרנסה טובה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ חלה אחת))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 190 מעלות טורבו.
  • 2 בקערת המיקסר עם וו לישה ללוש את הקמח, השמרים, הסוכר והמים, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש. להוסיף את השמן וללוש עוד כ- 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  • 3 להעביר לקערה משומנת קלות, למרוח מעט שמן גם מעל הבצק, לכסות ולהתפיח כ- 40 דקות.
  • 4 להוציא את האוויר מהבצק וליצור חלות או לחמניות בצורות לפי בחירה.
  • 5 לאפות בתנור החם למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה יפה וזהובה.
  • הכנת חלת מפתח - מה צריך?
  • * 8 עיגולי בצק במשקל 70 גרם כל אחד.
  • * 3 עיגולי בצק במשקל 30 גרם כל אחד.
  • * 6 עיגולים במשקל 10 גרם.
  • * 3 עיגולים במשקל 20 גרם.
  • יצירת ראש המפתח:
  • 1 לקחת 6 מתוך 8 עיגולי הבצק במשקל 70 גרם ולגלגל כל אחד לכדור חלק.
  • 2 לסדר אותם בתבנית בצורה של פרח עם מרווחים קטנים ביניהם, האמצע נשאר ריק.
  • יצירת גוף המפתח:
  • 1 מ- 2 עיגולי הבצק הנותרים במשקל 70 גרם ליצור נחשים ארוכים (גלילים).
  • 2 להניח את שני הנחשים עם מרווח קטן ביניהם, מתחת לראש המפתח, שיהוו את מוט המפתח.
  • יצירת הצמה:
  • 1 מ- 3 עיגולי הבצק במשקל 30 גרם ליצור צמה (לקלוע אותם יחד).
  • 2 להניח את הצמה בין שני הנחשים שיצרנו, כחלק מהמוט.
  • הקישוט בין הכדורים של ראש המפתח:
  • 1 ליצור 6 נחשים קטנים מכדורי הבצק במשקל 10 גרם כל אחד.
  • 2 להניח את הנחשים הקטנים בין הכדורים של ראש המפתח, למראה מעוצב ומקושט.
  • יצירת שיני המפתח:
  • 1 ליצור 3 פסים קטנים מכדורי הבצק במשקל 20 גרם.
  • 2 להניח את הפסים בתחתית המוט (בקצה הנחשים), כדי לדמות את שיני המפתח.
  • התפחה, הברשה ואפייה:
  • 1 להתפיח את החלה למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 2 להבריש בביצה הטרופה ולפזר את השומשום והקצח.
  • 3 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות טורבו למשך כ- 30-40 דקות או עד שהחלה זהובה. מתקבלת חלת מפתח מושלמת שאתם חייבים לאמץ!
  • 4 פרנסה טובה חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: ניתן להכין עם הבצק הזה כל חלה בכל צורה שאוהבים.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אבי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)253282
חלבונים (גרם)6.57 7.32
פחמימות (גרם)4045
מתוכן סוכרים (גרם)2.41 2.69
שומנים (גרם)6.89 7.69
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)12.65 14.1
נתרן (מ"ג)339.95378.98
סיבים תזונתיים (גרם)0.39 0.43
מים (גרם)27.5730.73
ויטמין A (מק"ג)5.446.06
ויטמין B (מ"ג)0.450.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.25
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.16
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.624.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.03
ויטמין C (מ"ג)33.34
ויטמין D (מק"ג)0.070.08
ויטמין E (מ"ג)0.040.04
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)44.3649.45
ברזל (מ"ג)1.511.69
מגנזיום (מ"ג)0.670.74
זרחן (מ"ג)54.2360.46
אבץ (מ"ג)0.050.05
אשלגן (מ"ג)4.815.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.13

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 12.7% 12.1% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.