פיתה תימנית (לחוח) שטוחה ואוורירית, בעלת חורים צפופים, רכה ו"פלאפית" כשמחזיקים אותה בידיים - לחם תימני פופולארי שכולם אוהבים ושבהחלט שווה ניסיון, 156 קלוריות למנה, 117 קלוריות ל-100 גרם
1 הכנת הרביכה: לערבב בקערית את הקמח והמים, לחמם במיקרוגל למשך כמה שניות כדי שהקמח יימס והרביכה תהיה חמימה, לערבב היטב שוב ולהניח בצד.
2 לערבב היטב בקערה גדולה באמצעות מטרפה ידנית את הקמח, הסוכר, השמרים היבשים והמים החמימים, עד לקבלת בלילה ללא גושים.
3 להוסיף לבלילה את המלח ולהמשיך לטרוף היטב את הבלילה עד שהיא חלקה ונוזלית.
4 להוסיף את הרביכה אל הבלילה, לערבב היטב ולהניח בצד מכוסה למשך כרבע שעה. לערבב שוב, לכסות ולהתפיח כשעה במקום חמים. הבלילה אמורה להעלות בועות.
5 להניח מחבת טפלון על הגז, לחמם לחום גבוה ולשמן בעזרת נייר סופג (רק בפעם הראשונה).
6 לצקת מהבלילה (להיעזר במצקת מרק) אל המחבת החמה ולנענע את המחבת כדי שהבלילה תתפשט בכל שטחה (ממש כמו הכנת פנקייק/בלינצ`ס).
7 כשהלחוח מעלה בועות על כל שטחו במחבת ומאבד מהמראה הבצקי שלו - מוציאים אותו מהמחבת אל מגש מרופד במגבת גדולה שתוכל לכסות את ערימת הלחוח (חשוב). שימו לב: אין צורך להפוך את הלחוח לטיגון לצד השני.
8 חשוב: בין הכנת לחוח ללחוח יש לשטוף במי ברז את תחתית המחבת החיצונית על מנת לקררה, לחמם שוב את המחבת ולצקת שוב מהבלילה, וכך חוזר חלילה (אין צורך לשמן שוב).
9 מתקבל לחוח תימני ביתי מושלם שאתם חייבים לאמץ.
10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
הטיפ הכי חשוב להכנת לחוח תימני מוצלח הוא צינון המחבת הלוהטת (אחרת הלחוח החדש שנוסיף למחבת יישרף). יש שעובדים עם 2 מחבתות, וכשאחת בשימוש - השנייה מצטננת. אפשר גם להשתמש במחבת אחת ולהרטיב את התחתית במי ברז בין לחוח ללחוח ככתוב.
איך יודעים שהצלחנו בהכנת הלחוח? הרכות החיצונית שלו. כשעורמים את הלחוח אחד על השני, יש לדאוג שהלחוח הראשון יהיה עם החורים למעלה והשני עם החורים למטה וכך הלאה - כך שומרים שלא יידבקו אחד לשני.