דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובנה ביתית
קובנה ביתית
קובנה ביתית
אין על קובנה של שבת בבוקר

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכניסים אל קערת המיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים הטריים, השמן והמים, ומעבדים במהירות בינונית למשך כ- 3-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל כ- 5 דקות נוספות.
  • 2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מוציאים את החמאה מהמקרר להתרככות.
  • 3 משמנים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים משומנות גם הן. לשים את הבצק מעט ומחלקים אותו ל- 6 כדורים שווים בגודלם.
  • 4 משמנים מעט את סיר הג`חנון. מעבירים את החמאה לקערית קטנה ומערבבים לתוכה את השמן.
  • 5 לוקחים כדור בצק ופותחים אותו היטב עם הידיים - מלטפים את העלה מהפנים כלפי חוץ תוך כדי מתיחת הבצק. ניתן גם לרדד עם מערוך משומן לעלה מתוח ויפה.
  • 6 מורחים בנדיבות מתערובת החמאה והשמן על כל העלה ומגלגלים לרולדה. ?משבללים? את הרולדה לצורת שבלול ומניחים בסיר המשומן. פותחים כך את כל הכדורים ומסדרים יפה בסיר. מכסים את הסיר בניילון נצמד (לא במכסה של הסיר) ומניחים בצד לשעה נוספת של התפחה.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות במשך שעה וחצי או עד שהקובנה חומה ואפויה. רבע שעה לפני תום האפייה הופכים את הסיר על פניו וממשיכים לאפות את הזמן הנותר.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 ניתן לאפות מראש ולהקפיא. במקרה הזה מפשירים את הקובנה לילה במקרר (ליל שישי) ומכניסים לתנור בבוקרו של יום שבת למשך שעתיים או על הפלטה.
  • 2 אם רוצים לאפות את הקובנה במהלך ליל שבת אופים תחילה במשך שעה בחום של 200 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 100 מעלות וממשיכים לאפות עד שבת בבוקר.
  • 3 מגישים לצד עגבניות מרוסקות וביצים קשות.

ציוד נדרש: סיר ג`חנון מאלומיניום בגודל בינוני-גדול.

הערך התזונתי לא כולל את תוספת הביצה ורסק העגבניות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)284315
חלבונים (גרם)5 5.56
פחמימות (גרם)3741
מתוכן סוכרים (גרם)5 5.55
שומנים (גרם)13.24 14.72
מתוכם שומן רווי (גרם)3.65 4.05
כולסטרול (מ"ג)15.38 17.08
נתרן (מ"ג)557.67619.64
מים (גרם)21.6524.05
ויטמין B (מק"ג)0.951.06
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.041.16
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.230.26
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.210.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.1% 9.1% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.