1 מכניסים אל קערת המיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים הטריים, השמן והמים, ומעבדים במהירות בינונית למשך כ- 3-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל כ- 5 דקות נוספות.
2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מוציאים את החמאה מהמקרר להתרככות.
3 משמנים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים משומנות גם הן. לשים את הבצק מעט ומחלקים אותו ל- 6 כדורים שווים בגודלם.
4 משמנים מעט את סיר הג`חנון. מעבירים את החמאה לקערית קטנה ומערבבים לתוכה את השמן.
5 לוקחים כדור בצק ופותחים אותו היטב עם הידיים - מלטפים את העלה מהפנים כלפי חוץ תוך כדי מתיחת הבצק. ניתן גם לרדד עם מערוך משומן לעלה מתוח ויפה.
6 מורחים בנדיבות מתערובת החמאה והשמן על כל העלה ומגלגלים לרולדה. ?משבללים? את הרולדה לצורת שבלול ומניחים בסיר המשומן. פותחים כך את כל הכדורים ומסדרים יפה בסיר. מכסים את הסיר בניילון נצמד (לא במכסה של הסיר) ומניחים בצד לשעה נוספת של התפחה.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות במשך שעה וחצי או עד שהקובנה חומה ואפויה. רבע שעה לפני תום האפייה הופכים את הסיר על פניו וממשיכים לאפות את הזמן הנותר.
8 בתיאבון
הערות:
1 ניתן לאפות מראש ולהקפיא. במקרה הזה מפשירים את הקובנה לילה במקרר (ליל שישי) ומכניסים לתנור בבוקרו של יום שבת למשך שעתיים או על הפלטה.
2 אם רוצים לאפות את הקובנה במהלך ליל שבת אופים תחילה במשך שעה בחום של 200 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 100 מעלות וממשיכים לאפות עד שבת בבוקר.
3 מגישים לצד עגבניות מרוסקות וביצים קשות.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: סיר ג`חנון מאלומיניום בגודל בינוני-גדול.
הערך התזונתי לא כולל את תוספת הביצה ורסק העגבניות.