דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחוח בלי סולת
לחוח בלי סולת
הלחוח התימני הכי טעים שתכינו

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (13-15 יחידות (תלוי בגודל הלחוח))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב יחד את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, להוסיף את המים ולערבב היטב עד לקבלת בלילה נוזלית ואחידה. לכסות ולהתפיח כשעה (עד שנוצרות בועות).
  • 2 שימו לב: לערבב היטב את הבלילה בכל פעם שמכינים לחוח חדש.
  • 3 לקחת מחבת ומקררים אותה מתחת לברז של מים קרים, להניח אותה על הגז על אש בינונית ולמזוג מהבלילה אל המחבת (הכמות היא לפי עובי הלחוח שרוצים). להטות מעט את המחבת ליצירת בלילה שטוחה ואחידה.
  • 4 כאשר כל הבועות שינו את הצבע - הלחוח מוכן (ניתן להשאיר עוד מספר שניות על מנת שהחלק התחתון יתקשה מעט). המלצה שלי: להגיש עם חילבה, סחוג או עגבניות מרוסקות. אגב, אצלנו בבית הלחוח הוא ממש כמו לאפה (בול לשוארמה שאני מכינה בסופ"ש).
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)136152
חלבונים (גרם)3.95 4.41
פחמימות (גרם)2932
מתוכן סוכרים (גרם)1.18 1.32
שומנים (גרם)0.4 0.45
מתוכם שומן רווי (גרם)0.01 0.01
נתרן (מ"ג)254.29283.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.32 0.36
מים (גרם)51.3857.31
ויטמין B (מ"ג)0.250.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.18
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.2915.94
ויטמין C (מ"ג)2.142.39
סידן (מ"ג)30.9934.57
ברזל (מ"ג)1.041.16
מגנזיום (מ"ג)0.520.58
זרחן (מ"ג)33.9337.85
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.070.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 1.2% 11.9% 85.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.