דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחוח מקמח כוסמין
לחוח מקמח כוסמין
לחוח מקמח כוסמין
הפיתה התימנית הכי טעימה שיש

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחוח)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את המרכיבים היבשים של הלחוח, להוסיף את המים בהדרגה ולערבב עד שנוצרת בלילה אחידה ונוזלית. להתפיח את הבצק כשעה עד להיווצרות בועות בכל השטח העליון של הבצק.
  • 2 לקרר את המחבת במים קרים מהברז, להוסיף כ- 3/4 מצקת ולטגן על אש בינונית למשך כ- 2-3 דקות בבלי להפוך (ראו בסרטון באינסטגרם).
  • 3 שימו לב: לאחר כל הכנת לחוח יש לשטוף את שני צידי המחבת במים קרים ולהחזיר לאש. מתקבל לחוח מקמח כוסמין שמהווה עבורי התמכרות קשה!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
חשוב מאוד: לוודא שהכמויות מדויקות והבלילה נוזלית, לוודא שהמחבת קרה לפני כל לחוח (לשטוף במים את שני הצדדים!) ולטגן על אש בינונית מבלי להפוך את הלחוח תוך כדי הטיגון.

לקמח חיטה לבן - 720 מ"ל מים. שימו לב: עבור קמח כוסמין מלא המינונים שונים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)187145
חלבונים (גרם)7.08 5.48
פחמימות (גרם)3729
מתוכן סוכרים (גרם)1.95 1.51
שומנים (גרם)1.11 0.86
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.250.19
נתרן (מ"ג)626.43484.85
סיבים תזונתיים (גרם)0.3 0.23
מים (גרם)74.9357.99
ויטמין B (מק"ג)0.290.22
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)2.652.05
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)0.770.59
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.160.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 2.4% 15.5% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.