דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק תימני קל להכנה
מרק תימני קל להכנה
מרק תימני קל להכנה
מרק עוף תימני מסורתי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 639 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שוק עוף - 6.5 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (520 גרם)
    6-7 שוקיים (ראו מידע נוסף)
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לטיגון
  • חוויאג` למרק - כפית שטוחה
  • מים - 2.5 ליטר
    2-3 ליטר (עד לכיסוי מלא)
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    קלופים וחתוכים לשניים
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לשניים
  • שום - 4.5 שיניים
    4-5 שיניים מקולפות ושלמות
  • מלח - כף שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • קמח לבן -  כפות שטוחות
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה דק (לא חובה)
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה דק (לא חובה)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את שוקי העוף למשך כ- 5-7 דקות ואז מעבירים לסיר עם השמן. מוסיפים את החוואייג` ומטגנים את העוף מכל הצדדים עד שהוא משנה צבעו.
  • 2 מוסיפים את המים לסיר ומביאים לרתיחה (כשנוצר קצף מסננים אותו מהסיר). מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלים, השום והתבלינים, ומערבבים מעט.
  • 3 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ- 45 דקות עד שעתיים, עד שהעוף רך.
  • 4 מערבבים את הקמח והמים ליצירת רביכה ומוסיפים למרק. כשהמרק מוכן מוסיפים גם את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר מרק.

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של רמית!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26141
חלבונים (גרם)25.07 3.92
פחמימות (גרם)203
מתוכן סוכרים (גרם)2.6 0.41
שומנים (גרם)8.77 1.37
מתוכם שומן רווי (גרם)2.18 0.34
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)77.13 12.07
נתרן (מ"ג)1,190186.29
סיבים תזונתיים (גרם)1.88 0.29
מים (גרם)580.8790.9
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)31.774.97
ויטמין B (מ"ג)7.071.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.03
ויטמין B3 (מ"ג)5.060.79
ויטמין B5 (מ"ג)1.180.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.263.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.03
ויטמין C (מ"ג)11.781.84
ויטמין D (מק"ג)0.110.02
ויטמין E (מ"ג)0.310.05
ויטמין K (מק"ג)51.047.99
סידן (מ"ג)51.788.1
ברזל (מ"ג)1.820.28
מגנזיום (מ"ג)41.766.54
זרחן (מ"ג)176.8227.67
אבץ (מ"ג)2.790.44
אשלגן (מ"ג)464.5272.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.70.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.410.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.570.4
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.140.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 15.8% 45.1% 35.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.