דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובנה עם דבש
קובנה עם דבש
קובנה עם דבש
אין על קובנה תימנית עם דבש

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (מספר יחידות השושנים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק נעים, רך ומעט דביק. לאחר מכן, להתפיח את הבצק למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 12 כדורים שווים, להניח למנוחה של כרבע שעה וכל כדור לפתוח על משטח משומן בחמאה או נטורינה רכה (חלק מהכמות).
  • 3 לפתוח כל כדור לריבוע (לא באמת חשובה הצורה), למרוח במעט מהחמאה או הנטורינה הרכה, לפזר מעט קצח (אפשר גם בלי אבל זה מוסיף ברמות!), לסגור מהצדדים ולגלגל לאורך.
  • 4 למרוח מהחמאה או הנטורינה הרכה סיר ג`חנון (ראו מידע נוסף) ולהניח את שושנת הבצק בצורה שיהיה אפשר לראות את הפרח מלמעלה. כך להכין את כל שושני הקובנה.
  • 5 להתפיח את הקובנה כשעה כשהתבנית מכוסה במכסה שלה, ובינתיים לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 6 לאפות את הקובנה בתנור החם למשך כ- 50 דקות. שימו לב: מדי פעם יש לפתוח את התנור ולראות אם הקובנה שחומה מלמעלה מעט (סימן שהיא מוכנה).
  • 7 להגיש קובנה עם דבש לצד מטבלים וביצה קשה!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: ניתן להכין בסיר ג`חנון אחד בקוטר 26 ס"מ או לחלק לשניים בסיר קטן יותר בקוטר 20 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את המטבלים והביצה הקשה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אופל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)510300
חלבונים (גרם)8.82 5.19
פחמימות (גרם)7343
מתוכן סוכרים (גרם)9.09 5.35
שומנים (גרם)19.96 11.75
מתוכם שומן רווי (גרם)4.83 2.85
נתרן (מ"ג)307.18180.87
סיבים תזונתיים (גרם)0.5 0.3
מים (גרם)50.2729.6
ויטמין B (מ"ג)0.590.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.370.22
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.13
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.3719.65
ויטמין C (מ"ג)5.012.95
סידן (מ"ג)70.241.33
ברזל (מ"ג)2.431.43
מגנזיום (מ"ג)0.540.32
זרחן (מ"ג)79.2446.66
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)1.160.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 19.5% 8.6% 71.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.