דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פיתה דרוזית ביתית
אין על פיתה דרוזית עם לאבנה וזעתר
  • 1 לערבב את כל המצרכים יחד וללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ולא דביק (מלבד השמן, אפשר במיקסר ואפשר גם ידנית כמובן). כמות המים תלויה בקמח - יש לעשות שימוש ב- 2-2.5 כוסות מים לפי הצורך ובהדרגה עד ליצירת בצק חלק ולא דביק.
  • 2 לאחר שמתקבל בצק לשמן מעט קערה ולהניח בה את הבצק להתפחה של כחצי שעה.
  • 3 לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל- 12 כדורים, לכסות ולהניח בצד למנוחה של כ- 10 דקות נוספות.
  • 4 לקמח את משטח העבודה, לרדד את כדורי הבצק ולמתוח עם הידיים כל כדור לקבלת בצק דק מאוד. ניתן לעשות שימוש בקערה הפוכה ועליה למתוח את הבצק עד שנהיה דק במיוחד (זה הסוד לפיתה מהמטבח הדרוזי). את השאריות מסביב לחתוך ולעשות בהן שימוש חוזר בכדורי הבצק הנוספים.
  • 5 לאפות את כדורי הבצק המרודדים על גריל חשמלי או לטגן במחבת הפוכה גדולה על הגז. לשים לב כל הזמן לפיתה ולהפוך אותה באמצע האפייה/הטיגון (צריכה להיות מוכנה משני הצדדים).
  • 6 לאחר שהפיתה הדרוזית מוכנה לכסות אותה עם מגבת.
  • 7 הרי לכם פיתה דרוזית ביתית טעימה במיוחד - בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 3.5% 11.3% 80.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב