1 לערבב את כל המצרכים יחד וללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ולא דביק (מלבד השמן, אפשר במיקסר ואפשר גם ידנית כמובן). כמות המים תלויה בקמח - יש לעשות שימוש ב- 2-2.5 כוסות מים לפי הצורך ובהדרגה עד ליצירת בצק חלק ולא דביק.
2 לאחר שמתקבל בצק לשמן מעט קערה ולהניח בה את הבצק להתפחה של כחצי שעה.
3 לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל- 12 כדורים, לכסות ולהניח בצד למנוחה של כ- 10 דקות נוספות.
4 לקמח את משטח העבודה, לרדד את כדורי הבצק ולמתוח עם הידיים כל כדור לקבלת בצק דק מאוד. ניתן לעשות שימוש בקערה הפוכה ועליה למתוח את הבצק עד שנהיה דק במיוחד (זה הסוד לפיתה מהמטבח הדרוזי). את השאריות מסביב לחתוך ולעשות בהן שימוש חוזר בכדורי הבצק הנוספים.
5 לאפות את כדורי הבצק המרודדים על גריל חשמלי או לטגן במחבת הפוכה גדולה על הגז. לשים לב כל הזמן לפיתה ולהפוך אותה באמצע האפייה/הטיגון (צריכה להיות מוכנה משני הצדדים).
6 לאחר שהפיתה הדרוזית מוכנה לכסות אותה עם מגבת.
7 הרי לכם פיתה דרוזית ביתית טעימה במיוחד - בתיאבון