דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם יוגורט טורקי מפנק

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המערבל מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר, סוכר הוניל, המלח ושמן הזית, וממשיכים בערבול כ- 2 דקות נוספות. מוסיפים גם את היוגורט. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק אחיד ונפרד מדפנות הקערה. ממשיכים בערבול כ- 5 דקות נוספות, מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח וממשיכים בלישה ידנית כמה דקות נוספות. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
  • 2 מקמחים שוב את משטח העבודה, מגלגלים את הבצק לצורת נקניק ארוך, מחלקים אותו ל- 12 כדורים ומניחים להם לנוח כ- 15 דקות.
  • 3 מרדדים כל כדור (אפשר בעזרת מערוך) לעובי של בין 1/2 ס"מ ל- 1 ס"מ, ומשאירים כך למנוחה למשך כ- 15 דקות נוספות.
  • 4 מחממים את המחבת (רצוי מחבת טפלון על אש נמוכה בינונית), מתיזים מעט ספריי שמן זית ומטגנים את לחם היוגורט משני הצדדים עד להשחמה למשך 2-3 דקות כל צד (לא יותר). כך להמשיך עם כל שאר הלחמים. מתקבל לחם יוגורט ביתי מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)210229
חלבונים (גרם)5.76 6.27
פחמימות (גרם)3841
מתוכן סוכרים (גרם)3.73 4.06
שומנים (גרם)4.1 4.46
מתוכם שומן רווי (גרם)0.52 0.56
נתרן (מ"ג)307.22334.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.15 0.16
מים (גרם)19.9821.76
ויטמין B (מק"ג)0.710.77
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)27.4829.93
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.210.23
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.130.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 8.6% 12% 79.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.