דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין כמו לחמניות ביתיות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  • 2 מוסיפים שמן וביצים ומתחילים ללוש.
  • 3 מוסיפים את המים בהדרגה, ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומניחים להתפחה במשך כחצי שעה.
  • 4 מחלקים את הבצק לעיגולים בקוטר של כ- 2 ס"מ.
  • 5 יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה ודקה ומכל רצועה יוצרים את הצורה הרצויה של הלחמניה (ניתן ליצור לולאה ולהכניס את הקצוות אל הדפנות, או לגלגל את הרצועה סביב עצמה).
  • 6 מניחים את הלחמניות להתפחה נוספת למשך כ- 20-30 דקות.
  • 7 מושחים את הלחמניות בביצה טרופה בעזרת מברשת.
  • 8 מפזרים על גבי הלחמניות את השומשום, הפרג וגרעיני החמנייה (לפי בחירה).
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ- 20-30 דקות עד לקבלת ההשחמה הרצויה.
  • 10 בתיאבון חיוך

מצרכי הציפוי ניתנים לבחירה אישית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208256
חלבונים (גרם)5.95 7.32
פחמימות (גרם)3139
מתוכן סוכרים (גרם)1.35 1.66
שומנים (גרם)6.3 7.75
מתוכם שומן רווי (גרם)0.62 0.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)30.36 37.33
נתרן (מ"ג)295.29363.12
סיבים תזונתיים (גרם)0.42 0.52
מים (גרם)30.1937.13
ויטמין A (מק"ג)13.0616.06
ויטמין B (מ"ג)0.190.23
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.844.72
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.09
ויטמין D (מק"ג)0.170.21
ויטמין E (מ"ג)0.090.11
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)17.0821.01
ברזל (מ"ג)0.150.18
מגנזיום (מ"ג)1.231.51
זרחן (מ"ג)16.1619.87
אבץ (מ"ג)0.110.13
אשלגן (מ"ג)11.3413.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.280.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 14.3% 13.5% 71.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.