דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות הבית
אין כמו לחמניות ביתיות
  • 1 מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
  • 2 מוסיפים שמן וביצים ומתחילים ללוש.
  • 3 מוסיפים את המים בהדרגה, ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומניחים להתפחה במשך כחצי שעה.
  • 4 מחלקים את הבצק לעיגולים בקוטר של כ- 2 ס"מ.
  • 5 יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה ודקה ומכל רצועה יוצרים את הצורה הרצויה של הלחמניה (ניתן ליצור לולאה ולהכניס את הקצוות אל הדפנות, או לגלגל את הרצועה סביב עצמה).
  • 6 מניחים את הלחמניות להתפחה נוספת למשך כ- 20-30 דקות.
  • 7 מושחים את הלחמניות בביצה טרופה בעזרת מברשת.
  • 8 מפזרים על גבי הלחמניות את השומשום, הפרג וגרעיני החמנייה (לפי בחירה).
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ- 20-30 דקות עד לקבלת ההשחמה הרצויה.
  • 10 בתיאבון חיוך

מצרכי הציפוי ניתנים לבחירה אישית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 14.3% 13.5% 71.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב