דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 אל קערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר, ומערבלים מעט.
  • 2 מוסיפים את הביצה והשמן, ממשיכים לערבל ומוסיפים בהדרגה את המים לפי הצורך עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • 3 לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עד שנטמע בבצק.
  • 4 מעבירים את הבצק אל קערה נקייה ומשומנת מעט, מכבים ומניחים בצד להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 5 בוצעים 7 חתיכות מהבצק, מעצבים ללחמניות, מניחים בתבנית אפייה עגולה ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה (לא חובה, תלוי בבצק).
  • 6 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל ממגוון הציפויים.
  • 7 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להזהבה (תלוי בסוג התנור).
  • 8 שבת שלום חברים חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

הציפויים לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254283
חלבונים (גרם)7.37 8.23
פחמימות (גרם)3943
מתוכן סוכרים (גרם)6.59 7.36
שומנים (גרם)7.81 8.72
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 0.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)36.14 40.34
נתרן (מ"ג)274.84306.84
סיבים תזונתיים (גרם)0.65 0.73
מים (גרם)24.5927.45
ויטמין A (מק"ג)15.5417.35
ויטמין B (מ"ג)0.250.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.015.59
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.1
ויטמין D (מק"ג)0.20.22
ויטמין E (מ"ג)0.10.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)19.0121.22
ברזל (מ"ג)0.210.23
מגנזיום (מ"ג)2.733.05
זרחן (מ"ג)23.3426.06
אבץ (מ"ג)0.160.18
אשלגן (מ"ג)16.9618.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 14.3% 13.5% 71%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.