דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חלה מתוקה
חלה מתוקה
חלה מתוקה
חלה מתוקה ורכה להפליא

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (מנה = כדור בצק)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקערת המיקסר מכניסים את הקמח (עדיף קמח מועשר בגלוטן, או קמח רגיל בתוספת 15 גרם אבקת גלוטן), השמרים היבשים ומשפר האפייה. מערבבים ורק לאחר מכן מוסיפים את הסוכר (אסור שהסוכר יבוא במגע ישיר עם השמרים, סוכר "הורג" את השמרים).
  • 2 לאחר מכן מוסיפים את הביצה, ותוך כדי לישה איטית מוסיפים את המים לאט עד להתגבשות הבצק. בשלב זה לשים את הבצק במהירות גבוהה למשך כ- 5 דקות ורק אז מוסיפים את קוביות החמאה הקרה באיטיות עד להטמעה בבצק, בסה"כ עוד כ- 5 דקות של לישה.
  • 3 עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הקערה במגבת וממתינים כ- 7 דקות. מוסיפים את המלח ושוב מפעילים את המיקסר במהירות גבוהה למשך כ- 2-3 דקות נוספות. מנוחה זו תורמת לפיתוח רשת גלוטן טובה ויציבה יותר למאפה. מכסים שוב את קערת המיקסר להתפחה עד להכפלת הנפח למשך כשעה-שעה וחצי.
  • 4 מוציאים את הבצק שוב מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר שצבר, מקמחים מעט, מחזירים למיקסר ולשים שוב כ- 2 דקות, מתפיחים שוב ואז הבצק מוכן לעבודה. סדרת ההתפחות הנ"ל חיונית לקבלת מאפה אוורירי ותפוח במיוחד.
  • 5 מחלקים את הבצק שהתקבל ל- 9 כדורים במשקל של 90-100 גרם. מכדררים לכדורים עם כף היד ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית עגולה עם חור באמצע ומשומנת בקוטר 28 ס"מ. במרכז מניחים קערת זכוכית משומנת חסינת חום כמו בתמונה במרכז התבנית. מתפיחים כשעה.
  • 6 מורחים בחלמון הביצה המעורבב עם החלב, זורים מעל את השומשום והפרג (אפשר גם גרעיני חמניות, גבישי סוכר ועוד), ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות.
  • 7 אם עבדתם לפי ההוראות עד כה - המאפה יתפח פי שניים לפחות. ניתן לזגג מעל סירופ סוכר קר ישר עם צאת החלה מהתנור. לצנן את החלה המתוקה, לבצוע ולהגיש.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, תבנית רגילה ועגולה עם תחתית בקוטר 28 ס"מ (אני הנחתי באמצע קערת זכוכית קטנה).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שף קונדיטור ירון אלבלק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)326307
חלבונים (גרם)9.17 8.64
פחמימות (גרם)4542
מתוכן סוכרים (גרם)5.67 5.34
שומנים (גרם)11.59 10.91
מתוכם שומן רווי (גרם)3.72 3.5
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)73.53 69.23
נתרן (מ"ג)210.02197.72
סיבים תזונתיים (גרם)0.96 0.9
מים (גרם)29.0627.35
ויטמין A (מק"ג)167.51157.7
ויטמין B (מ"ג)2.352.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.17
ויטמין B3 (מ"ג)1.721.62
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.0324.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.17
ויטמין C (מ"ג)2.932.76
ויטמין D (מק"ג)21.89
ויטמין E (מ"ג)11.1210.46
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)172.6162.49
ברזל (מ"ג)1.631.53
מגנזיום (מ"ג)1.231.16
זרחן (מ"ג)70.5666.42
אבץ (מ"ג)0.180.17
אשלגן (מ"ג)60.0456.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.844.56
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.323.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 17.4% 13.7% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.