דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חלה מתוקה
חלה מתוקה ורכה להפליא
  • 1 לקערת מיקסר מכניסים קמח (עדיף קמח מעושר בגלוטן, או קמח רגיל בתוספת 15 גרם אבקת גלוטן), שמרים יבשים ומשפר אפיה. מערבבים ורק לאחר מכן מוסיפים את הסוכר (אסור שהסוכר יבוא במגע ישיר עם השמרים, סוכר "הורג" את השמרים).
  • 2 לאחר מכן מוסיפים את הביצה, ותוך כדי לישה איטית מוסיפים את המים לאט עד להתגבשות הבצק.
  • 3 בשלב זה לשים את הבצק במהירות גבוהה למשך 5 דקות ורק אז מוסיפים את החמאה הקרה באיטיות עד להטמעה בבצק, בסה"כ עוד 5 דקות לישה.
  • 4 עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את קערת המיקסר במגבת וממתינים כ- 7 דקות. מוסיפים את המלח ושוב מפעילים את המיקסר במהירות גבוהה למשך 2-3 דקות נוספות. מנוחה זו תורמת לפיתוח רשת גלוטן טובה ויציבה יותר למאפה.
  • 5 מכסים שוב את קערת המיקסר להתפחה עד הכפלת הנפח למשך כשעה-שעה וחצי.
  • 6 מוציאים את הבצק שוב מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר שצבר, מקמחים מעט, מחזירים למיקסר ולשים שוב 2 דקות, מתפיחים שוב ואז הבצק מוכן לעבודה. סדרת ההתפחות הנ"ל חיונית לקבלת מאפה אוורירי ותפוח במיוחד.
  • 7 מחלקים את הבצק שהתקבל ל- 9 כדורים בני 90-100 גרם.
  • 8 מכדררים לכדורים עם כף היד ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית עגולה עם חור באמצע ומשומנת בקוטר 28 ס"מ. במרכז מניחים קערת זכוכית משומנת חסינת חום כמו בתמונה במרכז התבנית.
  • 9 מתפיחים כשעה, מורחים בחלמון ביצה מעורבב עם שתי כפות חלב, זורים מעל שומשום ופרג (אפשר גם גרעיני חמניות, גבישי סוכר ועוד), ואופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.
  • 10 אם עבדתם לפי ההוראות עד כה - המאפה יתפח פי שניים לפחות. ניתן לזגג מעל סירופ סוכר קר ישר עם צאת החלה מהתנור.
  • 11 לצנן את החלה המתוקה, לבצוע ולהגיש.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית רגילה ועגולה עם תחתית בקוטר 28 ס"מ - אני הנחתי באמצע קערת זכוכית קטנה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 17.4% 13.7% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב