דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם מחמצת
לחם ששווה את המאמץ עבורו
  • 1 לערבב את כל המצרכים יחד (את המים להוסיף בסוף בהדרגה). במידה והבצק קשה יש להוסיף מעט מים.
  • 2 ללוש את הבצק ביד למשך כ- 10 דקות. הבצק צריך להיות עם מרקם רך ועדין למגע. להתפיח למשך כשעה וחצי, ללוש שוב ושוב להתפיח כשעה.
  • 3 לעצב צורה של לחם או לחמניות, לפזר מעל כף קמח, להתפיח שוב עד להכפלת הנפח ולאפות את הלחם בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 25 דקות עם קערה של מים רותחים בתחתית התנור (להוציא את קערת המים מהתנור כ- 5 דקות לפני סיום האפייה).
  • 4 בנקישה על הלחם יהיה צליל חלול - זה מסמן שהוא מוכן.
  • 5 לצנן היטב לפני הפריסה. מתקבל לחם מחמצת טעים ביותר!
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המחמצת. אנא ראו מתכון נפרד להכנת מחמצת ללחם. המים מעניקים לחות ללחם כדי לשמור על הקרנצ`יות של הלחם - קשה מבחוץ ורך מבפנים. לכן, יש להוציא כ- 5 דקות לפני תום האפייה כדי שהלחם יישאר קשה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 16.1% 13.4% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב