דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלת מפתח טבעונית
חלת מפתח בגרסא טבעונית
  • 1 מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים (אם טריים אז לפורר), הסוכר והמלח, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את השמן ואת המים (בהדרגה) ולשים 10-12 דקות עד לקבלת בצק רך. את 2 הדקות האחרונות מומלץ ללוש ביד.
  • 3 מכסים ומשאירים להתפחה למשך כשעה עד שעה וחצי (עד להכפלת הנפח).
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים ומניחים על משטח מקומח.
  • 5 יוצרים 6 נחשים על מנת ליצור 2 חלות קלועות שמהן תהיה מורכבת חלת המפתח.
  • 6 מכל 3 נחשים קולעים צמה כך שנוצרות 2 חלות שקלענו בקליעה של 3 (אפשר כמובן גם בכל קליעה אחרת).
  • 7 מחלה אחת יוצרים עיגול - מחברים את הקצוות שלה ומניחים בחלק העליון של תבנית המרופדת בנייר אפייה. באמצע העיגול מניחים רינג או כוס שניתן להכניס לתנור.
  • 8 אל החלק התחתון של חלת העיגול מצמידים את החלה השנייה, ואל החלק התחתון של החלה השנייה מחברים 2-3 חתיכות בצק קטנות שמועכים טיפה (עם מעט רווח ביניהם).
  • 7 מכסים בשקית ניילון ומשאירים לתפיחה נוספת של כ- 30 דקות.
  • 8 הכנת הציפוי: מערבבים את הסילאן/הדבש הטבעוני במים, מברישים את החלות ומפזרים שומשום ומלח גס (לאחר ההתפחה הנוספת).
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20-25 דקות. מתקבלת חלת מפתח טבעונית פשוט מושלמת.
  • 10 בתיאבון ופרנסה טובה! חיוך

מרכיבי הציפוי לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 12.7% 10.3% 76.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב