כזה בדיוק הוא הבשר: צלייתו על האש או הגריל לפרק זמן ארוך של מספר שעות תאפשר להפיק ממנו את המיטב. זוהי השיטה בה נהוג להשתמש בהכנת בשר צלעות בקר, המכונה אסאדו, כמו גם סוגים איכותיים אחרים של נתחי בשר. אז איך עושים זאת נכון? ישראל פלדמן בשר עם כל הטיפים.
בחרו חומרי גלם איכותיים.
עוד לפני שמדברים על הצלייה ומשכה, מדגישים בחברת ישראל פלדמן, כי חייבים להתייחס לנקודה משמעותית ביותר: חומרי הגלם הם שיגדירו, אולי מעל הכול, את איכותו של התוצר הסופי. אם מדובר בבשר בקר איכותי, שיושן בתהליך האידאלי עבורו, ניתן להתקדם לשלב הצלייה בלב שקט. לכן, חשוב לבדוק את הנתח היטב, ולשים לב ממי קונים אותו.
צלו, אל תמנגלו.
הצלייה האיטית הופכת לאידיאלית כאשר יש מרחק משמעותי ככל האפשר בין הבשר לבין האש, של 20 סנטימטרים לפחות. זאת להבדיל, כמובן, מהכנת בשר על המנגל, שנערכת בפרק זמן קצר במיוחד, ותוך קרבה גדולה יותר לאש. לדעתנו בישראל פלדמן, אם אתם רוצים מרקם רך, שיאפשר לכם ליהנות מכל ביס מבלי לשבור את השיניים, עליכם להקפיד על כך.
מיקום הבשר בתנור.
בעת צליית בשר הנעשית בתנור, חשוב לתת את הדעת גם על האזור המוגדר בתנור שבו הוא יושם. בעוד שהברירה הטבעית היא למקם את הבשר במרכז התנור ? ובכך לאפשר צלייה שווה של כל חלקיו ? במקרה של צלייה איטית, המיקום האידיאלי הוא דווקא בחלקו התחתון. סמכו על פרק הזמן הארוך המוקדש לתהליך שיאפשר לנתח להיות צלוי היטב בכל קצותיו.
סוגי התיבול.
כאשר מעוניינים לצלות את הבשר פרק זמן ארוך במיוחד, ובעיקר במקרה של בשר אסאדו, המלצה ברורה היא להקפיד על תיבול מינימלי טרם הצלייה: מלח, פלפל ושמן זית, אך לא הרבה יותר מכך. על אותו עיקרון, יש להימנע מהשרייה של הבשר במרינדה.
חשיבותה של ערנות (או: כך לא תגרמו לבשר להתייבש).
צליית בשר, כמו כל דבר אחר בתחום הקולינרי, מצריכה מכם להפעיל שיקול דעת. ניתן ללכת על פי ההמלצות הספציפיות של ההכנה, אך מניסיוננו בישראל פלדמן בע"מ, חשוב מאוד להיות ערים למצבו של הבשר. גם אם אין הכוונה לכך שנדרש לשבת מולו שעות ארוכות, מדי פעם רצוי לוודא שהכול בסדר, להפוך את הבשר ולהבחין בגוון שלו. סבלנות היא מילת המפתח, אך כששוכחים את הבשר, הוא עלול להתייבש.
|