אז זו ההזדמנות לשלב בתזונת ילדכם מלא ירקות בלתי נראים, המורגשים בטעם הנפלא והעשיר שהם נותנים לרוטב. זוהי ארוחה מלאה, טעימה ומזינה. תמר: אני רוצה לשתף שילדתי הגדולה שאינה חובבת ירקות, ומתנגדת למאכלים בהם הירקות נראים אמרה לאחר הביס הראשון: "אמא זה ממש טעים!" באיזה אושר התמלאתי, הצלחתי! רכיבים :
1ק"ג רצועות חזה עוף
נודלס משקית 500 גרם
שמן שומשום להקפצה
מרינדה לעוף
כף קורנפלור
2 כפות רוטב סויה
כף חומץ בן יין
לרוטב:
כף שמן זית
3 עגבניות תמר ללא הקליפה חתוכות לרבעים
פלפל אדום 1 חתוך לרצועות
גזר 1 קצוץ בפומפיה
קישוא1 פרוס לעיגולים
בצל 1 חתוך לרבעים
2 שיני שום
חופן כוסברה
כפית ג'ינג'ר מגורד
תבלינים לפי טעם: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון, מעט סוכר אופן ההכנה :
מכינים את המרינדה ע"י ערבוב כל החומרים ביחד, ושמים את העוף בה כשעה לפני ההכנה, מכניסים בחזרה למקרר. הכנת הנודלס לפי הוראות היצרן. בקערה מכניסים את כל הירקות של הרוטב (ניתן להעשיר בירקות נוספים לבחירתכם), מוסיפים חצי כוס מים ועם מוט בלנדר לטחון את הכל ביחד. בסיר רחב שמים שמן זית ושופכים את הירקות הטחונים לתוכו. מוסיפים תיבול ומצמצמים נוזלים על אש קטנה. בווק מחממים שמן שומשום ומקפיצים כ-2-3 דקות את העוף עד שנעשה . מכוון שזו כמות גדולה של עוף אז ההקפצה נעשית בחלקים (כ-3 פעמים), לוקחים חלק מהכמות מקפיצים, שמוכן שמים בקערה בצד וממשיכים להקפיץ את שאר הכמות. לאחר שהרוטב צומצם מוסיפים אליו את העוף המוקפץ לבישול של 10 דקות. מוסיפים את הנודלס ומערבבים הכל ביחד לעוד 2-3 דקות ומגישים.
*טיפ: הקורנפלור במרינדה עוטף את העוף ומונע בריחה של לחות מתוכו וכך משאיר את העוף עסיסי. בנוסף עוזר לקרמול של העוף ז"א נותן טעם טעים.
|