היי מיכל,
החסרים שעלולים להיווצר כתוצאה מאי אכילת בשר הם חוסר בברזל ובויטמין B12.
את הברזל אפשר לקבל גם ממקורות צמחיים כפי שאפרט בהמשך, אך ויטמין B12 - מקורו מן החי בלבד, נמצא בעיקר בבשר הודו אדום ובבשר בקר.ישנם מזונות כמו דגני בוקר, שניצל סויה,לחמים ועוד אשר מעשירים אותם בויטמין, אך לא בטוח שכמות זו מספקת עבורך.
היות ואת צמחונית הקפידי לבדוק את מאגרי הברזל, ואת רמות הברזל והB12 באופן קבוע - התייעצי עם רופא המשפחה.
בכל מקרה, חשוב שתשלבי בתפריט: קטניות (סויה, שעועית, עדשים וכדומה), דגנים מלאים(כוסמת, חיטה מלאה, קינואה), אגוזים(אגוזי מלך, שומשום/ טחינה גולמית, שקדים)לגוון בסוגי הירקות, להקפיד לאכול ירקות ירוקים כגון ברוקולי. וכמובן אם את אוכלת דגים, ביצים ומוצרי חלב חשוב להקפיד ולשלבם בתפריט היומי.
לבריאות
אורלי וייסיד - דיאטנית קלינית ומאמנת אישית