שלום לאחר עיבוד מזון יש תמיד איבוד של ערכים תזונתיים ובעיקר ויטמינים וגם מנרלים. הויטמינים אובדים מהר מאוד והמנרלים לאט יותר שכן הם "בורחים" למים ונמצאים שם ולכן ,לדוגמא, כדאי לשתות את המים של המרק - מים עשירים במנרלים.
לאחר סחיטת הגזר מקבלים מיץ גזר העשיר בויטמינים ומנרלים. תוך כשעה- שעתיים הערכים התזונתיים אובדים ולכן כדאי לשתות כמה שיותר מהר ואם לא אז לשמור במקרר, אך שוב - אין זה מבטיח שמירה על הערכים וכדאי לסחוט קרוב לזמן הצריכה. במידה ושותים את המיץ על קיבה ריקה כדאי להוסיף כפית שמן זית לספיגת ויטמין A המצוין בגזר ומסיס בשמן
בברכה יעל רחמנוב
|