אדר נכנס וגם השמחה שמהולה ביין שיכר ואוזני המן. המילוי המסורתי של אוזני ההמן הינו פרג (גם אתם כילדים צחקתם שזה הלכלוך באוזן של המן?...), אז בואו נלמד על מעלותיו של זה: פרג הוא אחד מן המוצרים הכי עשירים בסידן 1200-1300 מ"ג.כמו כן, הוא עשיר באבץ, נתרן, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B6, ויטמין B9, ויטמין E וויטמין C.נשמע טוב בנתיים, בייחוד שהינו אנטיאוקסידנט בעוונותיו. כמו כן, רב חלקי צמח הפרג מכילים תרכובות שנקראות אלקלואידים שהם תרכובות חנקניות חזקות המשפיעות במינון גבוה על מערכת העצבים. מכיוון וכך הדבר מכינים מהפרג מספר רב של תרופות (מסוג מסויים של פרג מכינים אופיום....).זרעי הפרג לעומת זאת, משמשים בבישול ואפייה (מה שמעניין אותנו). לזרעי הפרג יתרונות בריאותיים רבים, בין היתר מכיל פחמימות, חלבונים, שמן, סיבים תזונתיים, אומגה 3 (חומצה אלפא לינולנית), אומגה 6 (חומצה לינולאית), שהן חומצת שומן, בעלות יתרונות בריאותיים בתחום הורדת כולסטרול ומניעת מחלות כלי דם. בקיצור, יש יתרונות גדולים באוזני המן מסורתיים. בתיאבון!
|