דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת במבה אדומה
חובבי הבמבה המתוקה חולמים על עוגה כזו
  • הכנת בסיס העוגה:
  • 1 מסדרים נייר אפייה בתוך התבנית על מנת לחלץ את העוגה מהתבנית בהמשך (ראו בסרטון).
  • 2 טוחנים את הפתיבר במעבד מזון לתערובת חולית, מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד במיקסר לכמה שניות לתערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל ומערבבים לקבלת צבע.
  • 4 מהדקים את התערובת בתחתית התבנית ומכניסים למקפיא לכרבע שעה, ובינתיים מכינים את המלית.
  • הכנת המלית:
  • 1 בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה, פודינג הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד הלבן למשך כ- 40 שניות, מוסיפים לתוך הקערה וממשיכים להקציף לכמה שניות. מוציאים מהמיקסר ומערבבים לתערובת אחידה בתנועות קיפול.
  • 3 מחלקים את המלית ל- 2 קערות באופן שווה. את מחצית הקרם מעבירים לתבנית, משטחים בעזרת מרית, ומפזרים מעל 3 שקיות של במבה אדומה.
  • 4 מוסיפים מעל את יתרת הקרם שנשארה בקערה השנייה, מיישרים שוב בעזרת מרית ומעבירים למקפיא לכ- 3 שעות.
  • הכנת הגנאש:
  • 1 ממיסים את קוביות השוקולד הלבן במיקרוגל.
  • 2 מוסיפים לקערה את השמנת המתוקה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל ג`ל ומערבבים לקבלת צבע.
  • 4 יוצקים מעל העוגה עד לכיסוי כל פני העוגה ומעבירים למקפיא לכשעתיים נוספות.
  • הכנת הקצפת לזילוף:
  • 1 בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, פודינג הוניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה, מכניסים לתוך שקית הזילוף ומזלפים מעל העוגה ומסביב.
  • 2 מעטרים ב- 2 שקיות של במבה אדומה, מחלצים מהתבנית ומגישים מיד עוגת במבה אדומה מתוקה עם מסקרפונה ושוקולד לבן.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קסטן (מיועדת לא רק לאפיית לחמים, אלא אפשר להשתמש בה בעוגה ללא אפייה בגובה מדהים), מעבד מזון, מיקסר עם בלון הקצפה.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה, הקצפה והמסה. לשמור את העוגה במקפיא (חותכים פרוסות עוגה להגשה ומחזירים את התבנית למקפיא).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 49.3% 5% 45.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.97 (0.97 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב