אין על מוס כבד עוף כמתאבן לארוחה
אין על מוס כבד עוף כמתאבן לארוחה

מוס כבד עוף כמו בצרפת

שנים חיפשנו מתכון טעים וקל למוס כבד עוף (פטה) בסגנון צרפתי של פעם, כזה שכיף לאכול עם טוסטונים קטנים מהמצנם וריבת בצל מסורתית. שנים חיפשנו ולא מצאנו, עד שנתקלנו במוצר מוס כבד עוף של יחיעם. מדובר על ממרח כבד עוף, ביצים וברנדי בעל גוון ורוד, מרקם אוורירי וטעם צרפתי עדין, כזה שמבוסס על מתכון צרפתי מקורי. מדובר על מוצר ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט וללא גלוטן, המגיע באריזה של 140 גרם. הנה כמה דגשים חשובים למנה המיוחדת הזו:

  • נהוג להגיש את מוס כבד העוף כמתאבן לארוחה יוקרתית.
  • מומלץ להגיש את המנה עם ריבת בצל. ריבה מומלצת נוספת היא ריבת אגסים ביין אדום.
  • יש להגיש את הטוסטונים חמים היישר מהטוסטר.
  • למוס כבד העוף ניתן להוסיף גם אגוזים טחונים, פיסטוקים קלויים ועוד.
  • מומלץ לאכול את המתאבן לצד כוס יין אדום או לבן לבחירתכם.

היישר מאיטליה: פיצה איטלקית אמיתית

אחת המנות המזוהות ביותר באיטליה - ופנים רבות לה. רוב מדינות העולם אימצו את המאכל הכל כך פופולארי הזה, אך אף אחד לא יודע להכין פיצה כמו האיטלקים. אז איך מכינים פיצה איטלקית אמיתית? הנה כמה פרטים שחשוב שתדעו:

  • פיצה איטלקית היא פיצה מבצק שמרים דק אשר מרודד ביד בלבד.
  • לקבלת בצק קריספי במיוחד יש להכניס את הפיצה לתנור בחום גבוה מאוד לזמן לא רב.
  • מומלץ להכין פיצה איטלקית בטאבון - היא מקבלת כך טעם שונה ומיוחד מאוד.
  • יש להשתמש בגבינת מוצרלה בלבד ולא בגבינה צהובה.
  • רוטב העגבניות צריך להיות מעגבניות טריות, מבושלות ומרוסקות.
  • הפיצה האיטלקית הפופולארית ביותר, פיצה מרגריטה, מוגשת עם עלי בזיליקום בלבד וללא כל תוספת אחרת.
  • כמובן שאין לשכוח את שמן הזית האיכותי אותו יש לזלף על הבצק ועל הפיצה המוכנה.

ואם בכל זאת תרצו לתת טאצ' נוסף:

  • תוספת ה"תבלין לפיצה" המכילה מונוסודיום גלוטמט בדרך כלל אינה מומלצת כלל.
  • התוספות הכי מומלצות לפיצה: ארטישוק, גבינה בולגרית, חצילים מטוגנים, פטריות מכל הסוגים ובצל סגול.
  • אנחנו מאוד אוהבים לגרד מעל הפיצה שלנו גבינת פרמזן איטלקית - מומלץ מאוד!

הקינוח ההונגרי הטעים ביותר

לא, אנחנו לא מדברים על בלינצ'ס הונגרי, אלא על עוגת השמרים ההונגרית הנקראת גם "אורנגלושקה" בה בוודאי נתקלתם בביקורכם בבודפשט. העוגה היא למעשה מעין "לחם קופים" כשלמעשה נהוג "לתלוש" את העוגה עם הידיים. כמה עובדות ודגשים:

  • העוגה מורכבת מבצק שמרים.
  • הטופינג הוא למעשה שילוב של אגוזים טחונים, סוכר חום וקינמון.
  • את הבצק מכינים עיגולים עיגולים ומניחים אותם אחד ליד השני בתבנית (כך שלמעשה תולשים כל כדור לאחר האפייה ומתענגים עליו).
  • העוגה המושלמת לסופ"ש - לכם נותר רק להרתיח את המים לקפה...

 

מעדן צ'ורוס עם מבחר מטבלים
מעדן צ'ורוס עם מבחר מטבלים

הסופגניות הספרדיות של פעם: צ'ורוס

לא רק בחנוכה - צ'ורוס הוא קינוח ספרדי טעים ביותר איתו נהוג לקנח ארוחה טעימה. כמה עובדות מעניינות על צ'ורוס:

  • מדובר למעשה על מעין סופגניה מטוגנת בשמן עמוק מבצק רבוך.
  • נהוג להגיש את הצ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון, ועם מטבלים קלאסיים כמו שוקולד, ריבת חלב או סירופ מייפל.
  • הצ'ורוס פופולארי מאוד בדרום אמריקה (ארגנטינה) וגם בארה"ב.
  • מומלץ לאכול את הצ'ורוס היישר מהטיגון מכיוון שהוא מאבד מהפריכות שלו מהר יחסית.
  • זהירות - ממכר מאוד (:

כמו הרועים של אנגליה

ניחשתם נכון - אנחנו מדברים על פאי רועים. מדובר על מאפה בריטי מהמאה ה- 18 המורכב משכבות של בשר טחון ופירה (מחית תפוחי אדמה). פאי הרועים הוא למעשה מאכל עממי (ומכאן שמו - מאכל של רועים) ונחשב למאכל זול בנוסף. יחד עם זאת, פאי הרועים צבר פופולאריות רבה בכל רחבי העולם, כשהמקור האנגלי נחשב לכזה שעושה טעם של עוד. הנה כמה דגשים למאכל האהוב הזה לפני שאתם מזמינים טיסה ללונדון:

  • מומלץ להוסיף לשכבת הבשר הטחון מעט שומן כבש לטעם עסיסי יותר.
  • ניתן להוסיף מעט פירורי לחם מעל המאפה (לפני האפייה בתנור). תוספת זו מעניקה מעטפת קראנצ'ית מעט.
  • ניתן להוסיף בין שכבות פאי הרועים גם ביצים קשות (פאי רועים בסגנון ספרדי).

הכתבה בשיתוף מעדני יחיעם - נקניק בוטיק.