משקל מטבח: שימושי מאוד אך לא לכולם יש אותו במטבח
לאור נסיבות אלו, החלטנו להקל עליכם בכתבה העוסקת בהמרת מידות בתחומי הבישול והאפייה. לפניכם 3 קטגוריות - בישול, אפייה וכללי. בכל אחת מהקטגוריות נציג בפניכם את המוצרים/המאכלים הקשורים אליהן, עם כל המידות הרלוונטיות. בכל מקרה, אם לא תמצאו פה את המוצר שרציתם תמיד תוכלו לחפש אותו במאגר המוצרים שבאתר ושם להבחין במשקלים שלו לפי המידות הרלוונטיות כמו כפית, כף, כוס וכדומה.
המרת מידות בישול
- אורז: מנה קטנה = 50 גרם, מנה בינונית = 98 גרם, כוס = 146 גרם, מנה גדולה = 166 גרם.
- בזיליקום: כפית (קצוץ) = 1 גרם, עלים מגבעול אחד = 2 גרם, כף (קצוץ) = 3 גרם, חופן = 6 גרם, כוס (קצוץ) = 45 גרם, צרור = 130 גרם.
- בצל: כפית (טחון) = 8 גרם, כפית (קצוץ) = 11 גרם, כף (טחון) = 17 גרם, כף (קצוץ) = 17 גרם, חופן = 35 גרם, יחידה קטנה = 63 גרם, יחידה בינונית = 125 גרם, כוס (קצוץ) = 135 גרם, יחידה גדולה = 322 גרם.
- בצל ירוק: כפית (קצוץ) = 2 גרם, כף (קצוץ) = 5 גרם, יחידה קטנה = 15 גרם, יחידה בינונית = 25 גרם, יחידה גדולה = 37 גרם, כוס (קצוץ) = 48 גרם, צרור = 140 גרם.
- כוסברה: גבעול = 3 גרם, כפית (קצוץ) = 3 גרם, כף (קצוץ) = 5 גרם, חופן = 10 גרם, כוס (קצוץ) = 40 גרם, צרור = 92 גרם.
- עגבניה: יחידה קטנה = 114 גרם, יחידה בינונית = 172 גרם, יחידה גדולה = 230 גרם.
- פטרוזיליה: כפית (קצוץ) = 2 גרם, גבעול קטן = 4 גרם, כף (קצוץ) = 5 גרם, גבעול בינוני = 10 גרם, גבעול גדול = 15 גרם, חופן = 15 גרם, שורש קטן = 28 גרם, שורש בינוני = 40, כוס (קצוץ) = 50 גרם, שורש גדול = 64 גרם, צרור = 114 גרם.
- פלפל אדום: פלפל שושקה = 80 גרם, יחידה קטנה = 110 גרם, יחידה בינונית = 185 גרם, יחידה גדולה = 289 גרם.
- פסטה: מנה קטנה = 50 גרם, מנה בינונית = 98 גרם, כוס = 146 גרם, מנה גדולה = 166 גרם.
- רסק עגבניות: כפית = 6 גרם, כף = 17 גרם.
- שום: שן = 7 גרם, כפית = 7 גרם, כף = 12 גרם, ראש = 72 גרם.
- שמיר: גבעול = 2 גרם, כפית (קצוץ) = 3 גרם, כף (קצוץ) = 9 גרם, צרור = 80 גרם.
- שמן: כפית = 5 מ"ל, כף = 10 מ"ל, כוס = 240 מ"ל.
- שעועית לבנה: כפית = 7 גרם, כף = 22 גרם, חופן = 40 גרם, כוס = 188 גרם.
- תימין: גבעול = 1 גרם, כפית (קצוץ) = 1 גרם, כף (קצוץ) = 2 גרם.
- תפוח אדמה (מבושל): כפית = 14 גרם, כף = 26 גרם, מנה קטנה = 50 גרם, חופן = 62 גרם, מנה בינונית = 63 גרם, יחידה קטנה = 77 גרם, מנה גדולה = 80 גרם, כוס קוביות = 135 גרם, יחידה בינונית = 169 גרם, יחידה גדולה = 322 גרם.
המרת מידות אפייה
- אבקת אפייה: כפית = 5 גרם, כף = 10 גרם, שקית = 10 גרם.
- אבקת סוכר: כפית = 6 גרם, כף = 16 גרם, כוס = 155 גרם.
- ביצה: Small = 48 גרם, Medium = 58 גרם, Large = 68 גרם, Extra Large = 78 גרם.
- גבינה לבנה: כפית = 9 גרם, כף = 20 גרם, גביע = 250 גרם.
- חלבון ביצה: יחידה = 33 גרם.
- חלמון ביצה: יחידה = 18 גרם.
- חמאה: כפית = 5 גרם, כף = 15 גרם, כוס = 231 גרם.
- סודה לשתייה: כפית שטוחה = 6 גרם, כפית גדושה = 11 גרם, כף שטוחה = 13 גרם, כף גדושה = 22 גרם, כוס = 225 גרם.
- סוכר: כפית שטוחה = 5 גרם, כפית גדושה = 7 גרם, כף שטוחה = 15 גרם, כף גדושה = 17 גרם, כוס = 179 גרם.
- סוכר וניל: כפית = 6 גרם, כף = 10 גרם, שקית = 10 גרם.
- סוכר חום: כפית שטוחה = 7 גרם, כפית גדושה = 9 גרם, כף שטוחה = 17 גרם, כף גדושה = 19 גרם, כוס = 195 גרם.
- קורנפלור: כפית = 4 גרם, כף = 9 גרם, כוס = 155 גרם.
- קמח: כפית שטוחה = 6 גרם, כפית גדושה = 12 גרם, כף שטוחה = 12 גרם, כף גדושה = 25 גרם, כוס = 155 גרם.
- שמנת: כפית = 5 מ"ל, כף = 10 מ"ל, כוס = 240 מ"ל, גביע = 250 מ"ל.
- שמרים יבשים: כפית = 3 גרם, כף = 11 גרם.
- תמצית וניל: כפית = 5 מ"ל, כף = 10 מ"ל, בקבוקון = 100 מ"ל.
כנסו בנוסף:
לכבוד יום העצמאות: 66 המאכלים הכי ישראליים
הפחתת נתרן: האתגר התעשייתי הבא
אפייה ללא ביצים: תחליפי ביצה במתכוני אפייה
המרת מידות - כללי
- אגוז מוסקט טחון: קורט = 1 גרם, כפית = 2.5 גרם, כף = 6 גרם.
- אגוזי מלך: יחידה = 5 גרם, כפית = 7 גרם, כף = 18 גרם, חופן = 18 גרם, כוס = 90 גרם.
- אורגנו מיובש: כפית שטוחה = 1 גרם, כפית גדושה = 3 גרם, כף שטוחה = 3 גרם, כף גדושה = 6 גרם.
- אנטרקוט בקר: סטייק קטן = 200 גרם, סטייק בינוני = 300 גרם, סטייק גדול = 400 גרם, סטייק ענק = 500 גרם.
- גרעיני דלעת קלופים: כפית = 6 גרם, כף = 12 גרם, חופן = 23 גרם, כוס = 135 גרם.
- גרעיני תירס: כפית = 10, כף = 18, כוס = 175.
- דבש: כפית = 9 גרם, כף = 22 גרם, כוס = 344 גרם.
- זעתר: קורט = 1 גרם, כפית שטוחה = 4 גרם, כפית גדושה = 7 גרם, כף שטוחה = 8 גרם, כף גדושה = 14 גרם.
- חזה עוף: מנה = 125 גרם, יחידה (פרפר) = 435 גרם.
- חלב: כפית = 5 מ"ל, כף = 10 מ"ל, כוס = 240 מ"ל.
- כבד עוף: אונה = 32 גרם, יחידה = 64 גרם.
- כרעי עוף: יחידה = 450 גרם, גודל ממולע (חלקים אכילים) = 235 גרם.
- מים: כפית = 5 מ"ל, כף = 10 מ"ל, כוס = 240 מ"ל.
- מלח: קורט = 2 גרם, כפית שטוחה = 9 גרם, כפית גדושה = 16 גרם, כף שטוחה = 17 גרם, כף גדושה = 32 גרם.
- מלפפון חמוץ: גודל ממוצע = 28 גרם.
- נענע: כפית (קצוץ) = 1 גרם, גבעול = 3 גרם, כף (קצוץ) = 3 גרם, חופן = 8 גרם, כוס (קצוץ) = 22 גרם, צרור = 138 גרם.
- סירופ שוקולד/מייפל: כפית = 6 גרם, כף = 15 גרם, כוס = 340 גרם.
- סלט חומוס: כפית = 16 גרם, כף = 42 גרם.
- סלט טחינה: כפית = 5 גרם, כף = 15 גרם, כוס = 150 גרם.
- פירורי לחם: כפית = 4 גרם, כף = 11 גרם, כוס = 92 גרם.
- פלפל שחור: קורט = 0.5 גרם, כפית שטוחה = 2 גרם, כפית גדושה = 5 גרם, כף שטוחה = 7 גרם, כף גדושה = 12 גרם.
- פפריקה: קורט = 1 גרם, כפית שטוחה = 3 גרם, כפית גדושה = 5 גרם, כף שטוחה = 6 גרם, כף גדושה = 9 גרם, חופן = 10 גרם, כוס = 102 גרם.
- צימוקים: כפית = 8 גרם, כף = 21 גרם, חופן = 38 גרם, כוס = 150 גרם.
- קוקוס טחון: כפית שטוחה = 3 גרם, כפית גדושה = 5 גרם, כף שטוחה = 6 גרם, כף גדושה = 11 גרם, כוס = 76 גרם.
- קינמון טחון: קורט = 1 גרם, כפית שטוחה = 3 גרם, כפית גדושה = 7 גרם, כף שטוחה = 7 גרם, כף גדושה = 12 גרם.
- קקאו: כפית שטוחה = 3 גרם, כפית גדושה = 5 גרם, כף שטוחה = 7 גרם, כף גדושה = 9 גרם, כוס = 80 גרם.
- ריבה: כפית = 14 גרם, כף = 30 גרם, כוס = 290 גרם.
- שומשום: כפית = 6 גרם, כף = 12 גרם, חופן = 16 גרם, כוס = 140 גרם.
- שיבולת שועל: כפית = 5 גרם, כף = 11 גרם, חופן = 19 גרם, מנה = 30 גרם, כוס = 125 גרם.
- שקדים: יחידה = 1 גרם, כפית (קצוץ) = 3 גרם, 7 יחידות = 6 גרם, כף (קצוץ) = 8 גרם, כפית = 8 גרם, כף = 15 גרם, חופן = 29 גרם, כוס (קצוץ) = 125 גרם, כוס = 145 גרם.
בישול ואפייה נעימים ומוצלחים (:
צוות האתר.
|