דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 390 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

  • אורז עגול - כוס (146 גרם)
    שטוף ומסונן
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
  • מלח - קורט
  • חלב -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • סוכר -  כפות שטוחות - סה"כ (38 גרם)
    2-3 כפות (לפי הטעם)
  • חמאה - 1/4 אריזת נייר - סה"כ (25 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אורז מתוק
חלב עם אורז - קינוח גיאורגי טעים ביותר
  • 1 מבשלים על אש בינונית את האורז במים עם קורט המלח למשך כרבע שעה, עד שהמים נספגים כמעט לגמרי באורז (בשלב הזה האורז עובר כחצי בישול).
  • 2 מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את הסוכר והחמאה, וממשיכים לבשל כ- 15-20 דקות על אש קטנה ולבחוש מדי פעם, עד שהאורז מתבשל היטב והחלב מסמיך.
  • 4 הרי לכם יופי של אורז מתוק טעים ומנחם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש עם מעט קינמון או פתיתי שוקולד מלמעלה.

הערך התזונתי לא כולל את הקינמון/השוקולד המגורר מלמעלה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 21.8% 11.2% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב