מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (7-8 יחידות בייגלה)
- הבצק
- שמרים טריים - 17 גרם
- קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- מים - 250 מ"ל
- סוכר - כף שטוחה
- חמאה - 1/4 אריזת נייר - סה"כ (25 גרם)
- מלח - כף שטוחה
- לטבילת הבייגלה
- סודה לשתיה - 3 כפות שטוחות - סה"כ (39 גרם)
- הציפויים
- זעתר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
- שומשום - 3 כפות - סה"כ (36 גרם)
- מלח גס - כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
בייגלה מלוח עם זעתר, שומשום ומלח גס
- 1 לשים את השמרים בכוס עם מעט מים (בנוסף ל- 250 מ"ל מים במתכון) וסוכר, לתת להם לתסוס ואז להניח למנוחה של 10 דקות.
- 2 להעביר למיקסר עם וו לישה את כל החומרים (חוץ מהמלח) ללישה למספר דקות, ואז להוסיף את המלח לעוד מספר דקות.
- 3 להניח לתפיחה במקום מחומם לכשעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
- 4 כשהבצק מוכן לחמם על הגז בסיר רחב ליטר וחצי מים. כאשר המים רותחים להוסיף 3 כפות סודה לשתייה.
- 5 לחלק את הבצק ל- 7-8 חלקים וליצור בייגלה בצורה שבוחרים. אחת הצורות: חלק אחד לחלק לשניים, ליצור נחש, לגלגל זה על זה בצורה סיבובית ולסגור כעיגול.
- 6 כל בייגלה לטבול בסיר עם המים והסודה לשתייה לחצי דקה מכל צד, ולהוציא ללא נוזלים לנייר אפייה.
- 7 לפזר מעל זעתר/שומשום/מלח גס, ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות (תלוי בתנור - עד שבייגל משחים). יש אפשרות למרוח את הבייגל בביצה לפני אפייה (אני לא מרחתי).
- 8 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
זמן ההכנה כולל גם את זמן התפחת הבצק. רצוי להשתמש במשקל מטבח ביתי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.8% |
8.6% |
12.8% |
77.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב