1 לשים את השמרים בכוס עם מעט מים (בנוסף ל- 250 מ"ל מים במתכון) וסוכר, לתת להם לתסוס ואז להניח למנוחה של 10 דקות.
2 להעביר למיקסר עם וו לישה את כל החומרים (חוץ מהמלח) ללישה למספר דקות, ואז להוסיף את המלח לעוד מספר דקות.
3 להניח לתפיחה במקום מחומם לכשעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
4 כשהבצק מוכן לחמם על הגז בסיר רחב ליטר וחצי מים. כאשר המים רותחים להוסיף 3 כפות סודה לשתייה.
5 לחלק את הבצק ל- 7-8 חלקים וליצור בייגלה בצורה שבוחרים. אחת הצורות: חלק אחד לחלק לשניים, ליצור נחש, לגלגל זה על זה בצורה סיבובית ולסגור כעיגול.
6 כל בייגלה לטבול בסיר עם המים והסודה לשתייה לחצי דקה מכל צד, ולהוציא ללא נוזלים לנייר אפייה.
7 לפזר מעל זעתר/שומשום/מלח גס, ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות (תלוי בתנור - עד שבייגל משחים). יש אפשרות למרוח את הבייגל בביצה לפני אפייה (אני לא מרחתי).
8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
זמן ההכנה כולל גם את זמן התפחת הבצק. רצוי להשתמש במשקל מטבח ביתי.