דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בייגלה מלוח
בייגלה מלוח
בייגלה מלוח
בייגלה מלוח עם זעתר, שומשום ומלח גס

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (7-8 יחידות בייגלה)

  • הבצק
  • שמרים טריים - 17 גרם
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • מים - 250 מ"ל
    לא קרים (כוס אחת)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • חמאה - 1/4 אריזת נייר - סה"כ (25 גרם)
    בטמפרטורת החדר
  • מלח - כף שטוחה
  • לטבילת הבייגלה
  • סודה לשתיה - 3 כפות שטוחות - סה"כ (39 גרם)
  • הציפויים
  • זעתר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    כף אחת לבייגל
  • שומשום - 3 כפות - סה"כ (36 גרם)
    כף אחת לבייגל
  • מלח גס - כפית שטוחה
    חצי כפית לבייגל
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים את השמרים בכוס עם מעט מים (בנוסף ל- 250 מ"ל מים במתכון) וסוכר, לתת להם לתסוס ואז להניח למנוחה של 10 דקות.
  • 2 להעביר למיקסר עם וו לישה את כל החומרים (חוץ מהמלח) ללישה למספר דקות, ואז להוסיף את המלח לעוד מספר דקות.
  • 3 להניח לתפיחה במקום מחומם לכשעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
  • 4 כשהבצק מוכן לחמם על הגז בסיר רחב ליטר וחצי מים. כאשר המים רותחים להוסיף 3 כפות סודה לשתייה.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 7-8 חלקים וליצור בייגלה בצורה שבוחרים. אחת הצורות: חלק אחד לחלק לשניים, ליצור נחש, לגלגל זה על זה בצורה סיבובית ולסגור כעיגול.
  • 6 כל בייגלה לטבול בסיר עם המים והסודה לשתייה לחצי דקה מכל צד, ולהוציא ללא נוזלים לנייר אפייה.
  • 7 לפזר מעל זעתר/שומשום/מלח גס, ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות (תלוי בתנור - עד שבייגל משחים). יש אפשרות למרוח את הבייגל בביצה לפני אפייה (אני לא מרחתי).
  • 8 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל גם את זמן התפחת הבצק. רצוי להשתמש במשקל מטבח ביתי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)261224
חלבונים (גרם)7.7 6.62
פחמימות (גרם)4740
מתוכן סוכרים (גרם)1.87 1.61
שומנים (גרם)5.17 4.45
מתוכם שומן רווי (גרם)1.76 1.51
כולסטרול (מ"ג)7.69 6.61
נתרן (מ"ג)1,1771,013
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.39
מים (גרם)31.2226.86
ויטמין B (מק"ג)0.360.31
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)66.6357.31
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.330.29
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)31.7127.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 8.6% 12.8% 77.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.