דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המתוקים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ממתק חלת דבש
חטיף טעים ומקורי
  • 1 בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את הסוכר, הגלוקוז והמים (מערבבים מדי פעם רק עד שהתערובת מתחילה לרתוח). נותנים לתערובת לרתוח כ- 10 דקות עד שמתחילים להריח את הקרמל (למי שיש מדחום מחממים עד 145 מעלות) ומסביב הבועות מקבלות צבע ענברי בהיר.
  • 2 מכבים את האש, מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים נמרצות. התערובת תתמלא בקצף קרמלי ותמלא כמעט את כל הסיר (בגלל זה הסיר גבוה). מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ונותנים לה לנוח כחצי שעה (בזמן הזה היא תתקשה).
  • 3 שוברים את הממתק (אני הפלתי אותו על השולחן) לחתיכות קטנות ושומרים בכלי אטום ללחות בטמפרטורת החדר.
  • 4 עד כאן הממתק מעולה אבל כדי לשדרג כדאי לצפות בשוקולד (אתם יכולים לצפות רק חלק): ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס. טובלים כל חתיכה בשוקולד ומכניסים למקפיא לזירוז ההליך. אם מצפים בשוקולד שומרים בקופסא אטומה במקפיא, אחרת בטמפרטורת החדר.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 למי שיש מדחום לסוכר באמת כדאי להשתמש בו אבל שוב, אפשר גם בלי: בישול של 10 דקות מרגע הרתיחה ואתם תראו בדפנות גוון ענברי בהיר ולא תפספסו את ריח הקרמל.
  • 2 מי שאוהב ורוצה יכול להוסיף עם הסודה לשתייה כפית תמצית וניל.
  • 3 ציפוי בשוקולד הוא ממש המלצה חמה. לא חשבתי שמשהו יכול להפוך לממכר יותר אבל הציפוי משדרג את הממתק.

ציוד נדרש: תבנית 21X27.

הערך התזונתי לא כולל את הגלוקוז.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 7.5% 1.6% 90.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב