1 בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את הסוכר, הגלוקוז והמים (מערבבים מדי פעם רק עד שהתערובת מתחילה לרתוח).
2 נותנים לתערובת לרתוח כ- 10 דקות עד שמתחילים להריח את הקרמל (למי שיש מדחום מחממים עד 145 מעלות) ומסביב הבועות מקבלות צבע ענברי בהיר.
3 מכבים את האש.
4 מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים נמרצות. התערובת תתמלא בקצף קרמלי ותמלא כמעט את כל הסיר (בגלל זה הסיר גבוה).
5 מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ונותנים לה לנוח כחצי שעה (בזמן הזה היא תתקשה).
6 שוברים את הממתק (אני הפלתי אותו על השולחן) לחתיכות קטנות ושומרים בכלי אטום ללחות בטמפרטורת החדר.
7 עד כאן הממתק מעולה אבל כדי לשדרג כדאי לצפות בשוקולד (אתם יכולים לצפות רק חלק): ממיסים את השוקולד והשמן במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס. טובלים כל חתיכה בשוקולד ומכניסים למקפיא לזירוז ההליך. אם מצפים בשוקולד שומרים בקופסא אטומה במקפיא, אחרת בטמפרטורת החדר.
8 בתיאבון
טיפים וגיוונים:
1 למי שיש מדחום לסוכר באמת כדאי להשתמש בו אבל שוב, אפשר גם בלי: בישול של 10 דקות מרגע הרתיחה ואתם תראו בדפנות גוון ענברי בהיר ולא תפספסו את ריח הקרמל.
2 מי שאוהב ורוצה יכול להוסיף עם הסודה לשתייה כפית תמצית וניל.
3 ציפוי בשוקולד הוא ממש המלצה חמה. לא חשבתי שמשהו יכול להפוך לממכר יותר אבל הציפוי משדרג את הממתק.