איתם סופר וטוני שלום רב,
בניית התפריט צריכה להיות בהתאם להעדפותיכם האישיות תוך התייחסות למרכיב הבריאותי. להלן המלצות כלליות לתזונה נכונה, תוכלו להיעזר בהם לשם בניית תפריט: 1. מומלץ לגוון באכילת מזונות מכל אבות המזון 2. גוונו במנת החלבון - בשר בקר רזה, עוף, הוד, דגים, גבינות עד 5% שומן, ביצים 3. שלבו ירקות ופרות בארוחות, הקפידו לאכלם עם הקליפה במידת האפשר 4. שלבו שומנים טובים בתפריט- אבוקדו, טחינה משומשום מלא, אגוזי מלך ושקדים לא קלויים, שמן זית, שמן שומשום ועוד 5. הקפידו על מזונות עשירים בסיבים תזונתיים- קטניות ודגנים מלאים, אגוזים מסוגים שונים, ירקות ופרות 6. המעיטו במזון מהיר ולא מזין 7. המעיטו באוכל מוכן כגון סלטים קנויים, אבקות מרק, מנות חמות וכו', העדיפו אוכל טבעי שאינו מכיל חומרים תעשייתיים 8. המעיטו באכילת ממתקים, חטיפים מלוחים ושתייה מתוקה 9. הקפידו על שתיית מים במהלך היום 10. הקפידו על פעילות גופנית על בסיס יומיומי בהתאם להמלצות הרופא
בכל מקרה, איני ממליצה להתחיל בשינוי קיצוני ללא יעוץ מקצועי, הידע המופיע ברשת אינו מספיק והרבה פעמים אינו מדויק. תקופת הילדות וההתבגרות קריטית להתפתחות תקינה. לתשומת לבכם, הימנעות ממזונות מסוימים, כמות קלוריות לא מספקת, פעילות גופנית אינטנסיבית ותוספים הנמכרים בצורה חופשית עלולים לגרום לנזקים עתידיים. בהצלחה,
|