הי,
אצל סכרתיים יש לשים לב בעיקר לכמות הפחמימות פר ארוחה ובכלל לכן הכללים הכי חשובים בשלב הראשוני הם:
1. להתחיל עם ארוחת בוקר מאוזנת המכילה - חלבון פחמימה וירק - כמו פרוסה/פרי/דגנים מלאים עם גבינה/טונה/ביצה/יוגורט/חלב ואם אפשר להוסיף גם ירק.
2. לאחר ארוחת הבוקר לאכול מידי 3-4 שעות (בהתאם לתחושת הרעב) ארוחה נוספת המכילה את 3 המרכיבים.
3. בסכרתיים לא מומלץ לוותר על מנה בשרית/דג/עוף כל יום ורצוי בשעות הצהריים.
4. הכי חשוב - כל ארוחה להגביל כמות פחמימות לעד 2 פרוסות לחם מלא(לא קל) או עד כוס דגנים מלאים (אורז, פתיתים, קוסקוס, תירס, קטניות, בורגול, קינואה, פסטה, או בטטה או תפוח אדמה אחד) ואין אפשרות לקזז בין הארוחות כלומר בכל ארוחה שכמות הפחמימות הזו תהיה המקסימלית.
בשבוע הבא אפרסם מאמר מלא בטור של הרזיה ללא דיאטה באתר עם כל הכלים להורדת סוכר.
בהצלחה!
אורנית יונה, דעת הגוף
דיאטנית קלינית - הרזיה ללא דיאטה
054-4308211
www.daat-haguf.co.il