שלום. אני סובלת מתת תריסיות ומטופלת ביוטירוקס. האם כל הסגולות המשוייכות למצליבים נשמרות בבישול?
לכרוב יש תכונות נפלאות המסייעות להליך של ניקוי רעלים ונחשב לאחד ממטהרי הגוף החשובים ביותר. כרוב לבן מכיל סיבים תזונתיים וכן גם גלוקוסינולט, תרכובת אורגנית המכילה חנקן וגופרית, המסייעת לגוף להפריש רעלים וחומרים מסרטנים. רכיב תזונתי זה נחשב פעיל במניעת מחלות, כגון סרטן ומחלות לב והורדת רמת הכולסטרול. הכרוב הסגול מכיל אנתוציאנינים, פיגמנטים אדומים-סגולים ממשפחת הפלבנואידים בעלי תכונות אנטי חמצוניות חשובות המסייעות בהפחתת הסיכון לסרטן, מחלות לב ושבץ מוחי באמצעות הגנה על ליפידים ברקמת המוח מפני נזקי חמצון.
|