תודה חברים על תגובות ודעות ומאמרים! גלוטן נמצא בהרבה מהמזון שלנו. הוא סוג של חלבון שחולי צליאק רגישים אליו. כמו כן, הוא אלרגן להרבה אנשים, זאת אומרת שיכול לגרום להם לחוסר נוחות, ולכן כדאי, כפי שציינתי, לא להגזים איתו. האומרים שיש להפסיקו לגמרי, בעצם אומרים שהוא לא בריא, אבל לדעתי הכוונה שפחמימות מורכבות לא מלאות הן לא בריאות, כמו לחם רגיל או פסטה רגילה. שוב זה לא שהם לא בריאות, אבל יש יותר בריא: כמו פחמימה מורכבת מלאה: דגנים מלאים, פסטה מלאה, וגם דגנים ללא גלוטן: אורז למשל, שיכול להיות יותר בריא אם יהיה בסמטי או מלא. אז מה אני מנסה להגיד: שאוכל מלא ושלם, הוא בריא: פחמימות מלאות בצורתן הטבעית (למשל עדיף חיטה מבושלת מאשר לחם כי עברה פחות עיבוד) ולאו דווקא לפחד מהחלבון בתוכו (הגלוטן), שכן גם בשיפון ושעורה ושיבולת שועל יש גלוטן והם סופר בריאים, במיוחד בצורתם המלאה. בתיאבון!
ליאת גורן מאמנת תזונה מנהלת פורום תזונה טבעית
|