קראתי בשקיקה את מאמרה של יעל משיח ארזי על ממרחים וסלטים. זה כל כך נכון מה שהיא אומרת! ועכשיו בא לי גם להוסיף... נכון שאנחנו קונים גבינות שמנות בסופר, תאריך התפוגה שלהם נורא ארוך? לא תהיתם למה? התשובה היא שיש בהם שומן רווי, כי מדובר בחלבון מן החי (שביחד איתו הולכים תמיד השומן הרווי והכולסטרול) ושומן רווי הוא בין החומרים המשמרים הטובים ביותר! על כן, התאריכים יכולים להיות ארוכים, להבדיל למשל מגבינות רכות, שהתאריך שלהם קצת יותר, כי יש שם מעט אחוזי שומן (רווי). אגב בקוטג' יש הרבה נתרן מה שעוזר לו להשמר הרבה ימים. אז מה אני מנסה להגיד? קחו למשל חומוס מוכן בסופר, ותראו שהתאריך התפוגה גם מאוד ארוך, איך זה יכול להיות? הרי מדובר בסלט צמחי בלי שומן רווי? אז זהו... שלסלטים מוכנים, גם חומוס, גם טחינה וגם שאר סלטים כמו סלט כרוב ומטבוחה, אלו שמוכרים בסופר ולא נעשו לבד, כמו כאלה שקונים בחומוסיה וזמן התפוגה שלהם הוא ארבעה ימים מקסימום, יש שומן רווי, אולי לא מן החי, אבל כזה שעוזר לחומר להשמר, באמתלה של שומן צמחי או שמן צמחי אבל בעיקר שומן צמחי מוקשה, הלא הוא שומן הטרנס. אז אולי לא כתוב שיש שומן טרנס באריזה, אפילו כתוב שאין! אז זהו, שיש כמות שלא חייבים לציין, אבל בהחלט יש. זאת אומרת שבסלטים מוכנים בסופר יש מלא מרגרינה/שומן צמחי מוקשה שהוא לא בריא כמובן וגם זה די מזעזע שאני רוצה לקנות חומוס ואני אוכל מרגרינה! ובכלל, טיפ קטן, כל מוצר שתמיד יש לו את אותו הטעם, זה די מבאס! הרי בכל חומוסיה שאני אוכלת יש טעם אחר, זה מפתיע זה מרגש וזה שונה, וזה מה שאני מעדיפה! בתיאבון!
|