שלום וחג שמח לכולם! רציתי להעלות את נושא האנטיביוטיקה בבשר: בכל המוצרים מהחי, אותו אנחנו קונים, יש אנטיביוטיקה, זה חלק ממה שמשרד הבריאות דורש. הרעיון הוא שעד שהבשר מגיע אלינו לצלחת, האנטיביוטיקה כבר תפוג, ולכן זה לא יעיב עלינו. השאלה היא האם יש פיקוח על כך, ועל כך אין לי תשובה ברורה. והשאלה השניה היא, גם אם האנטיביוטיקה פגה, האם אני רוצה לצרוך בשר שיש בו עקבות אנטיביוטיקה, או במילים אחרות בשר פחות בריא, שכן יש בו פחות חיידקים טובים ובמידה מסויימת גם יותר חלש, כי עבר טיפול אנטיביוטי. כל מה שאני אומרת פה הוא לא מדעי, אלא דברים שעוברים בראשי. לפי משרד הבריאות אין כאן משהו מסוכן או אפילו לא בריא, אפשר להגיד אפילו יש פה משהו מניעתי ולפיכך לדעתם יותר בריא. אבל בכלל בכל בשר יש גם הורמונים, ויטמינים סינטטיים ואוכל שהחיות אכלו שמי יודע מה יש שם. אז מה האלטרנטיבה? האלטרנטיבה היא שיש עופות נטולי אנטיביוטיקה שאפשר לקנות, יש בשר אורגני, שגם מכך אפשר להסיק שבעלי החיים אכלו גם אורגני, ויש כמובן צמחונות:) שיהיה בתיאבון ושנה טובה! ליאת.
|