הקיץ נגמר ועימו האבטיח והגבינה הבולגרית, אבל משהו ממנו נשאר וזה גרעיני האבטיח. גרעיני אבטיח מאוד טעימים, וכשאוכלים אחד, מתחשק לאכול את כל המאה גרם שקנינו. אז מה יש שם?ב-50 גר' גרעיני אבטיח יש כ- 270 קק"ל. הם עשרים בחלבון, אשלגן זרחן ומגנזיום, וכן במנגן ובאבץ. מכיוון שהם קלויים, הערכים התזונתיים בחלקם יהרסו. כמו כן יש בהם חומצות שומן בלתי רוייות, אך בקלייה גם הן נהרסות. אז אם ניתן לא לקלות אותם ולהמליח, אז מה טוב. אם כבר המלחנו וקלינו, או קנינו אותם כך, אז הם אחלה חטיף אבל לא צריך להגזים, ולכן נתתי כאן דוגמא ל 50 גרם. בתיאבון!
|