היום חל יום האהבה ונהוג שביום זה נותנים ומקבלים שוקולד ופרחים. בהרבה מקומות יש כבר הרבה מבחר לשוקולד מריר ולא צריך, כמו פעם, לנסוע עד שוויץ כדי להשיג שוקולד מריר טוב. אז איך יודעים לבחור שהשוקולד יהיה בריא? בשוקולד מציינים אחוזים שבעצם מסמלים את אחוזי פולי הקקאו בשוקולד. פולי הקקאו הם בעצם מופקים מצמח, יש להם סגולות רפואיות, וכן חומצות שומן טובות, אולי רוויות אבל בכל זאת מצמח. הקקאו ממריץ, משפר מצבי רוח ובכלל מומלץ. על כן נעדיף שיהיו לשוקולד אחוזי קקאו גבוהים. בשפע יש שוקולד מריר עם 60 אחוז פולי קקאו. זה נשמע בהחלט מכובד, אבל בואו נחשוב, אם 60 אחוז זה קקאו, אז מה הם 40 האחוז הנותרים, וארבעים אחוז זה כמעט חצי. התשובה היא חלב, סוכר, שומן צמחי מוקשה ועוד מתחלבים. על כן, אולי עדיף שוקולד עם אחוזי קקאו יותר גבוהים כמו 70 אחוז או אפילו 80 אחוז. כשכבר מדברים על שוקולד 80 אחוז קקאו, אפשר כבר להגיד שאוכלים משהו בריא ורפואי ולא ממתק, אתם לא חושבים?... אז שיהיה חג שמח ובתיאבון!
|