אחרי ט"ו בשבט וכל הכתבות על פירות יבשים, בטח נשארו לכם המון פירות יבשים בבית. חוץ מזה שאולי עדיין אתם מבולבלים ממה בריא ומה לא? אז פירות יבשים, שעברו גיפרות, זאת אומרת תהליך של ייבוש על ידי גופרית ולא על ידי שמש וקצת סוכר, יכולים להיות בעייתיים. איך מזהים אותם? הצבע שלהם אינו חום אלא בהיר, כמו צימוקים לבנים, בשמם הידוע. כי תחשבו, מה שתשימו בשמש להתייבש, חייב להיות חום אחרי זה ולא צבע אחר. מה עוד? צריך לשים לב שאין תוספת סוכר, כי פירות יבשים, כשהם מתייבשים, צריכים להיות מתוקים יותר כי תכולת המים ירדה ואז ריכוז הסוכר עולה. ברור אבל שצריך סוכר לייבש את הפירות, כמו שעושים ריבה (אגב בריבה כבר שמים סידן ולא סוכר...), אז להשתדל או שיהיה מופחת סוכר, או ממותק במיץ תפוחים, או עם סוכר אבל בלי תהליך גיפרות. בכל מקרה, גם בפירות יבשים יש סיבים, יש קצת ויטמינים ומינרלים והם בריאים כי צורתם לא עברה הרבה עיבוד או שהוסף להם שומן טראנס (עם הגיפרות יש קצת בעייה כי בכל זאת זה חומר משמר לא הכי בריא). ואם נשארו קצת, אפשר לעשות עוגת פירות יבשים, עוגיות פירות יבשים, להוסיף לגרנולה או יוגורט או כמובן לארח איתם, אם לאורחים לא נמאס מהם. בתיאבון!
|