בזמן האחרון מדברים על דיאטת גלוטן, זאת אומרת לאכול כרגיל ללא גלוטן. אז איפה יש גלוטן? הדרך שלי לזכור היא חש?ש.. כמו שמי שחולה בצליאק צריך לחשוש מגלוטן...אז מה זה חש?ש? ראשי תיבות של חיטה, שעורה ושיפון. חיטה זה גם לחם, עוגות, קרקרים, ופלים, פיצה שיש בהם קמח חיטה. שעורה זה גם לחם וגם בירה וגם גריסי פנינה וגם סולת וקוסקוס וגם בורגול וגם גרנולה על סוגיה וגם קורנפלקס. שיפון זה שיפון שיש בלחמים ובמאפים וכו?. גם בשיבולת שועל יש גלוטן אבל לא בכמות גבוהה, אבל חולי צליאק נמנעים ממנה. אז במה אין גלוטן? קמח תפוח אדמה, קמח תירס ותירס בכלל, קמח סויה, קמח חומוס, קמח שקדים, קינואה, כוסמת (בכוסמין יש), דוחן, אמרנו ואורז כמובן. בתיאבון!
|