תשדרגו את כריך הפסטרמה עם לחמניית המבורגר וממרח פסטו
תשדרגו את כריך הפסטרמה עם לחמניית המבורגר וממרח פסטו

פסטרמה בורגר פסטו

ילדים אוהבים פסטרמה וגם המבורגר, אז למה לא לפנק אותם בכריך שמשלב את שני המאכלים האלו לבית הספר? תרכיבו להם פסטרמה בורגר עם ירקות וממרח פסטו מנצח. כל מה שאתם צריכים זה לבחור את הפסטרמה הכי טעימה ומזינה. אנחנו ממליצים על הפסטרמות מהסדרה החדשה של "יחיעם" ללא חומרים משמרים (פרט למצויים בסלרי).

המרכיבים:

  • לחמניית המבורגר.
  • 1-2 כפות ממרח פסטו.
  • עלה חסה רענן.
  • פרוסת עגבניה.
  • טבעות בצל סגול.
  • 2-3 פרוסות פסטרמה של פעם של יחיעם.
  • מס' פרוסות מלפפון חמוץ.

הפסטרמה מיוצרת מחזה הודו בטעם שכולם אוהבים במיוחד לילדים ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט וללא גלוטן, ומכילה 3 גרם שומן ל- 100 גרם (3% בלבד) וכמות חלבונים נאותה של 18 גרם ל- 100 גרם. הכריך הזה יתחסל ישר בהפסקת האוכל הראשונה תוך דקות. אגב, את ה"פסטרמה של פעם" תוכלו להחליף במוצרים נוספים מהסדרה הירוקה של יחיעם: פסטרמה ברביקיו 100% רכיבים טבעיים, פסטרמה הודו עם דבש ללא חומרים משמרים או פסטרמה בסגנון רומני ללא חומרים משמרים.

כריך חביתה משודרג

הכריך הקלאסי לבית הספר של חביתה בלחמניה - אבל מקושקשת ולא כאומלט. מומלץ להכין את הכריך עם לחמניה מקמח מלא בציפוי זרעים וגרעינים המכילה סיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע (אגב, חשוב שהלחמניה תהיה טריה). וניגש למלאכת הכנת הכריך:

החביתה:

  • 2 ביצים טרופות.
  • מעט חלב.
  • פרוסת גבינה צהובה.
  • מעט גבינה בולגרית מלוחה (לא חובה).
  • אורגנו או זעתר לפי הטעם.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

להגשה:

  • מעט גבינת שמנת 5% שומן למריחה על הלחמניה (ניתן לשלב גם גבינת שמנת בטעם שום שמיר).
  • פרוסות עגבניות.
  • רצועות פלפל אדום.
  • פטריות חתוכות/בטטה מטוגנת או אפויה.
  • מעט עלי בזיליקום/פטרוזיליה/כוסברה (במידה ואוהבים).
     
אין כמו סנדוויץ' מזין וטעים
אין כמו סנדוויץ' מזין וטעים

כריך אבוקדו עם גבינת שמנת

אבוקדו וגבינה - שילוב מנצח. אם אתם לא מסכימים איתנו - ראו את העובדה שהשילוב הזה כל כך מוצלח בסושי. זהו כריך שכדאי מאוד להרגיל את הילדים לצרוך אותו, ואם הילדים שלכם אוהבים את רול הסושי שהזכרנו עם דג נא - תוכלו לשלב אותו גם בכריך הבא (אך לא חובה כמובן).

המרכיבים:

  • אבוקדו מרוסק.
  • 2-3 כפות מיץ לימון.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 2 פרוסות לחם מקמח מלא.
  • 1-2 כפות גבינת שמנת 5% שומן.
  • מעט עירית קצוצה לקישוט.
  • מבחר של ירקות טריים לצד הכריך.

כריך סביח

את הסביח העיראקי אתם בוודאי מכירים. בדרך כלל נהוג לאכול את הסביח בימי שבת בבוקר, אבל אם הילדים שלכם אוהבים לאכול ביצה קשה - אנחנו מאמינים שהם לא יתנגדו לכריך סביח גם לארוחת עשר בבית הספר. את הגרסא לבית הספר נכין מעט בריאה יותר...

המרכיבים:

  • פיתה מקמח מלא.
  • ביצה קשה אחת.
  • 2-3 פרוסות חצילים אפויים בתנור (במקום מטוגנים).
  • 2-3 כפות חומוס ביתי ללא חומרים משמרים.
  • 2-3 כפות סלט ירקות קצוץ.
  • מעט ירק כמו פטרוזיליה (כן, כן - תרגילו את הילדים לאכול פטרוזיליה מגיל קטן).
  • מעט טחינה משומשום מלא.

לסיכום

יש מגוון כריכים טעימים ביותר שניתן להכין לילדים לבית הספר. אמנם זה דורש מאיתנו, ההורים, מעט השקעה וזמן בבקרים, אך התוצאה בהחלט משתלמת - גם הילד מרוצה וטעים לו, וגם אנחנו יודעים שעשינו את הבחירה התזונתית הנכונה עבורו.

אגב, כשארוחת הבוקר מצוינת - הישגי הילד בלימודים יהיו מצוינים גם הם. אל תשכחו להוסיף לצד הכריך גם שקית ירקות טריים כמו מלפפון ירוק, עגבניה, פלפלים, גזר וכדומה לארוחת בוקר עשירה בויטמינים ומינרלים.

הכתבה בשיתוף מעדני יחיעם - נקניק בוטיק.