גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | על חשיבות ארוחת הבוקר |
ארוחת הבוקר לרוב איננה הארוחה הפופולארית ביותר במהלך היום ולעיתים קרובות היא נשכחת או שנאכלת "על הדרך", למרות שמבחינה בריאותית היא אחת הארוחות החשובות! בעולם המערבי והלחוץ אין זמן לארוחת בוקר מסודרת ורובנו נאכל אותה בדרך לעבודה או תוך כדי ארגון הילדים או בהגעה לעבודה. כיצד ניתן לשלבה בתוך סדר היום הלחוץ ומתי לצרוך אותה?
ענת קייזמן, דיאטנית קלינית, 23.08.2010
על ארוחת הבוקר להיאכל עד שעה מרגע הקימה. זוהי הארוחה שקוטעת את הצום של הלילה ועל כן, יש לצרכה כמה שיותר בצמוד לתחילת הפעילות היומית שלנו. אכילה שכזו תשפר את יכולת התפקוד שלנו, הריכוז, היעיליות והחיוניות שלנו.
על ארוחת הבוקר להכיל את שלושת אבות המזון: פחמימות, חלבונית ושומנים. דוגמא לארוחת בוקר מאוזנת ומהירה הינה כריך משתי פרוסות לחם שיפון או חיטה מלאה + חביתה או טונה או גבינה 5% + אבוקדו או טחינה או מיוקל או ממרח אוליביה + ירק אחד או שניים. ניתן ללוות אותה בכוס קפה על בסיס חלב כמקור לסידן.
רוב דגני הבוקר מכילים כמויות גדולות של סוכר ועל כן, הם עלולים להגביר תיאבון בהמשך. בנוסף מאחר והם עתירי קלוריות ניתן לצרוך מהם מנה מאד קטנה שלרוב אינה משביעה. העדיפו שלא לצרוך אותם על בסיס יומיומי ובחרו את הדגנים המופחתים סוכר.
דילוג על ארוחת הבוקר יאט לנו את קצת חילוף החומרים לאורך זמן. כמו כן, נמצא שאנשים שאינם אוכלים בבוקר נוטים לפצות על כך בהמשך היום ולהשלים את הקלוריות החסרות ועוד. כך שבסופו של דבר אנו עלולים להשמין.
מזונות המכילים סוכרים פשוטים כגון עוגיות, וופלים, עוגות, חלק מהפירות, מעדני חלב ממותקים ושתייה ממותקת. כל אלה עלולים "לפתוח" לנו את התיאבון בהמשך היום.
זכרו שארוחת בוקר הינה התדלוק הראשון שלנו לאחר השינה. תדלוק זה חיוני ביותר למוח שלנו כך שמתאפשר תפקוד מקסימאלי ותקין. אי אכילה בבוקר לאורך זמן תגרום לנו לאכילה מוגברת במהלך היום ולעלייה במשקל לאורך השנים.
שברו הרגל זה ושברו את צום הלילה בהקדם על ידי אכילה מזינה!