שופטי התחרות
שלום גניש, שף מלון כפר המכבייה
דנית סלומון, מחברת ספרי בישול רבי מכר
רחלי קרוט, עורכת ערוץ האוכל בנענע 10
סרג'יו רסל, שף מסעדת אנינה
מאיר דנון, שף ומנהל מקצועי ביה"ס "בישולים"
שלום גניש, שף מלון כפר המכבייה
- תערובת קיטניות וירקות עם מצע תפוחי אדמה בקדירה, נטלי הולדינג: ציון 9.
"צורת ההגשה יפה המתכון נכון רק למה ירקות קפואים ולא טריים".
- ארנצ'יני פומודורו - כדורי ריזוטו בציפוי פריך, יונתן שטרן: ציון 9.
"מתכון טוב ויצירתי צורת ההגשה יפה".
- לזניה בשרית, אניטה חיים: ציון 9.
"מתכון מצוין המנצח מיבחינתי לא קיבל ציון 10 בגלל שאין שימוש בעשבי תיבול טריים יש שימוש בטבליות של קנור וחבל".
- שכבות מוס נוטלה עם פקאנים, שוקולד לבן עם פיסטוקים וטופי-קרמל, יונתן שטרן: ציון 8.
"מתכון טוב ויצירתי".
- מרק פטריות, נטלי הולדינג: ציון 6.
"צורת ההגשה יפה המתכון טוב רק לא אהבתי את השימוש באבקת מרק פיטריות (ניתן להשתמש במי פיטריות פורצ'יני)".
- עוף חגיגי במילוי קוסקוס, יפה ימין: ציון 4.
"מתכון פשוט במילוי עוף, יש לפרק את עצמות העוף ולהשאיר אותו שלם, כך נהנים מלאכול את העוף ביחד אם המילוי".
- כבדי עוף בפירות יבשים, אניטה חיים: ציון 4.
"נחמד ורגיל יש לצמצם את היין ולשרוף את האלכוהול ליפני שמוסיפים אותו לתבשיל".
- עוף וכבדים עם דלעת וצימוקים / פיקנטי מתקתק, חיה אלפי: ציון 4.
"כאשר עושים מרינאדה יש לבשל את מרכיבי הרוטב עד לרתיחה זה מחבר בניהם ונותן מרקם אחיד לרוטב".
- לזניה, שושנה בוזגלו: ציון 3.
"מתכון חמוד אך פשוט מידי".
- חלות לשבת, שושנה בוזגלו: ציון 3.
"לא יותר מנחמד".
רחלי קרוט, עורכת ערוץ האוכל בנענע 10
- ארנצ'יני פומודורו - כדורי ריזוטו בציפוי פריך, יונתן שטרן: ציון 8.5.
"תמונה חדה ומגרה שבהחלט עושה את העבודה וגורמת חשק להכנס למטבח ולהכין. אופן הכנה ומצרכים כתובים בצורה מסודרת ומובנת. רק הערה קטנה -המצרכים תחת המילה "רוטב" הם לא בדיוק רוטב, שכן הקורא עלול לחשוב שמדובר ברוטב עליו נמצאים כדורי האורז. בפועל מדובר בבלילה שקושרת את האורז והופכת אותו לתערובת ממנה ניתן להכין את הכדורים".
- מרק פטריות, נטלי הולדינג: ציון 8.5.
"הקדמה מפורטת ומסקרנת שבהחלט עושה חשק להכנס למטבח ולהכין, שימוש מצוין בחומרי גלם פחות שגרתיים כמו למון גראס ושילובים נהדרים בין מתיקות הגמבה והחלב קוקוס לבין הפטריות האדמתיות וחמיצות הלימון. גם בנוגע לפן הויזואלי ניכרת השקעה".
- שכבות מוס נוטלה עם פקאנים, שוקולד לבן עם פיסטוקים וטופי-קרמל, יונתן שטרן: ציון 8.5.
"תמונה נהדרת ומפתה ושילוב מעולה בין הנוטלה והשקולד הלבן שמכניסים המון קרמיות ועושר לבין הקראנצ'יות של הפקאנים והפיסטוקים. הערה קטנה, למרות שתמיד עדיף לתת כמויות מדויקות, 180 גרם נוטלה היא כמות קצת בעייתית שכן קשה לשקול ממרחים. במקרה הזה עדיף לתת כמויות בכפות/כוסות".
- עוף וכבדים עם דלעת וצימוקים / פיקנטי מתקתק, חיה אלפי: ציון 8.
"מתכון מצוין שמשלב גם תוספת וגם בשר בתבנית אחת ובשל מתיקות הרוטב והדלעת נראה שבהחלט מדובר במנה שמתאימה לחג. הדבר היחיד שהפריע הוא היעדר כבדי עוף מהמצרכים (כל מצרך שקיים במתכון חייב להיות ברשימה אחרת הבשלן יכול להתחיל ולהכין ורק אז לגלות שחסר לו מצרך בבית). מומלץ גם לכתוב כמה חלקי עוף צריך (הרוטב הרי לא יכול להתאים גם ל-3 חלקים וגם ל-30)".
- לזניה, שושנה בוזגלו: ציון 7.5.
"אופן ההכנה לא מפורט דיו ולא מספיק מסודר אך בהחלט מדובר במתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין בבית ולהנות מארוחה נהדרת בלי הרבה מאמץ. הייתי שמחה לראות את הלזניה גם בהגשה ולא רק בתנור".
- עוף חגיגי במילוי קוסקוס, יפה ימין: ציון 7.5.
"רעיון מצוין ותמונה מפתה אך חסרים לא מעט שלבים במתכון. לא לגמרי מובן מה זה שיני שום פריכות ולא נאמר האם צריך לתבל את העוף או לשמן אותו לפני שמכניסים לתנור".
- כבדי עוף בפירות יבשים, אניטה חיים: ציון 7.5.
"על פניו נשמע כמו מתכון מוצלח במיוחד רק חבל שלא צורפה תמונת הגשה של המנה (מאוד קשה להבין מה קורה בתמונה הקטנה בתוך הדף)".
- חלות לשבת, שושנה בוזגלו: ציון 7.5.
"לא לגמרי מובן האם מערבבים את הבצק במיקסר או ביד (יש חשיבות לזמן הלישה והסבר מתי הלישה מספיקה) אך פרט לזה בהחלט נראה כמו מתכון שכדאי לנסות בבית. בפן הויזאולי, קצת חבל שהתמונה יצאה מאוד צהובה ולא מספיק מגרה".
- תערובת קיטניות וירקות עם מצע תפוחי אדמה בקדירה, נטלי הולדינג: ציון 7.5.
"הוראות הכנה מדויקות וטיפים נהדרים שמקצרים ומבהרים את ההכנה. גם בנוגע לתמונה ניכרת ההשקעה בצילום".
- לזניה בשרית, אניטה חיים: ציון 7.5.
"תמונה נהדרת שמציגה את השכבות הכל כך טעימות של הלזניה והמילוי הבשרי. קצת חבל שלא נעשה שימוש בעשבי תיבול טריים. טיפ קטן: תמיד מומלץ להתחיל לבנות לזניה עם מעט רוטב עגבניות בתחתית כדי לאפשר גם לשכבה התחתונה לספוג מהרוטב ולא להדבק לתחתית".
סרג'יו רסל, שף מסעדת אנינה - בית אוכל איטלקי
- תערובת קיטניות וירקות עם מצע תפוחי אדמה בקדירה, נטלי הולדינג: ציון 10.
"מאוד מושקע, מיוחד, אם תרשי לי אני אשתמש בזה במסעדה".
- שכבות מוס נוטלה עם פקאנים, שוקולד לבן עם פיסטוקים וטופי-קרמל, יונתן שטרן: ציון 9.
"מאוד מעניין ובטוח טעים".
- עוף חגיגי במילוי קוסקוס, יפה ימין: ציון 8.
"פשוט אך טעים ומקורי".
- עוף וכבדים עם דלעת וצימוקים / פיקנטי מתקתק, חיה אלפי: ציון 8.
- כבדי עוף בפירות יבשים, אניטה חיים: ציון 7.
- חלות לשבת, שושנה בוזגלו: ציון 7.
- ארנצ'יני פומודורו - כדורי ריזוטו בציפוי פריך, יונתן שטרן: ציון 7.
"מתכון טוב ומדויק".
- לזניה בשרית, אניטה חיים: ציון 7.
- לזניה, שושנה בוזגלו: ציון 5.
- מרק פטריות, נטלי הולדינג: ציון 5.
"השקעת בחומרים אבל אבקת המרק הורסת את כל התמונה".
דנית סלומון, מחברת ספרי בישול רבי מכר
- עוף וכבדים עם דלעת וצימוקים / פיקנטי מתקתק, חיה אלפי: ציון 9.5.
"חגיגי וטעים. צירוף טעמים מלא דמיון ומוצלח במיוחד".
- שכבות מוס נוטלה עם פקאנים, שוקולד לבן עם פיסטוקים וטופי-קרמל, יונתן שטרן: ציון 9.
"צירוף מעניין, יפה וטעים של טעמים, צבעים ומרקמים".
- תערובת קיטניות וירקות עם מצע תפוחי אדמה בקדירה, נטלי הולדינג: ציון 8.5.
"עיצוב מרשים ושילוב מעניין של מרכיבים יום-יומיים".
- ארנצ'יני פומודורו - כדורי ריזוטו בציפוי פריך, יונתן שטרן: ציון 8.
"טוויסט מעניין למתכון איטלקי".
- כבדי עוף בפירות יבשים, אניטה חיים: ציון 7.5.
"עוד שילוב מוצלח של כבדי עוף עם פירות מתוקים".
- עוף חגיגי במילוי קוסקוס, יפה ימין: ציון 7.
"מרכיבים מהמטבח העדתי בשילוב מעורר תיאבון".
- מרק פטריות, נטלי הולדינג: ציון 6.5.
"גרסה מעניינת למרק פטריות".
- חלות לשבת, שושנה בוזגלו: ציון 6.
"טעם של מסורת בביצוע יפה".
- לזניה בשרית, אניטה חיים: ציון 5.5.
"טעים וביתי".
- לזניה, שושנה בוזגלו: ציון 5.
"טעים וביתי".
מאיר דנון, שף ומנהל מקצועי של ביה"ס "בישולים"
- עוף חגיגי במילוי קוסקוס, יפה ימין: ציון 8.5.
"סה"כ שילוב הטעמים נכון, הקוסקוס סופג מעט את נוזלים ושומן מהעוף בעת הבישול ויכול להתקבל יפה".
- עוף וכבדים עם דלעת וצימוקים / פיקנטי מתקתק, חיה אלפי: ציון 8.
"נשמע מתכון נחמד מאד, שילוב הטעמים של המתוק והחריף עובד נהדר. הוא אינו מורכב טכנית אבל בביצוע טוב הוא וודאי טעים הכבדים וודאי יוצאים יבשים, ממליץ להוסיף ברגע האחרון".
- לזניה בשרית, אניטה חיים: ציון 8.
"מתכון יפה, חיבור טעמים קלאסי, בוודאי יוצא טעים".
- ארנצ'יני פומודורו - כדורי ריזוטו בציפוי פריך, יונתן שטרן: ציון 7.5.
"סה"כ מתכון קלאסי, נכון להכינו עם אורז עגול לריזוטו, אני מניח שכך המצב, בביצוע נכון זו מנה לא רעה".
- תערובת קיטניות וירקות עם מצע תפוחי אדמה בקדירה, נטלי הולדינג: ציון 7.4.
"נראית מאד יפה, השימוש בירקות קפואים מעט בעייתי בעיני וחבל, בנוסף ריבוי המרכיבים לפעמים אינו מוסיף ונכון לצמצם אותו".
- לזניה, שושנה בוזגלו: ציון 7.
"מתכון ללזניה ביתית, למרות שהמתכון שונה מהדרך האיטלקית להכנת לזניה, לפעמים הן יוצאות נהדר".
- שכבות מוס נוטלה עם פקאנים, שוקולד לבן עם פיסטוקים וטופי-קרמל, יונתן שטרן: ציון 6.5.
"מוס הוא למעשה קצף בצרפתית, במתכון הזה נכון היה להקציף לפחות את אחד האלמנטים. זה שילוב של מרכיבים טובים ומתוקים, אין סיבה שלא מתוק ואפילו נעים, עושה רושם שהתחתית רכה וקשה לפריסה נכון היה אולי להוסיף בסקוויטים. הוא לא מעודן מבחינת מרקם וטעם".
- כבדי עוף בפירות יבשים, אניטה חיים: ציון 6.
"כבדים הולכים נהדר עם מתוק, בביצוע נכון של המתכון המנה יכולה להיות מאד טעימה, נכון היה להוסיף לה צד פריך עם שקדים או אגוזים ואולי אפילו קרוטונים ולהקפיד להשאיר את הכבדים אדמדמים במרכזם (במתכון הנוכחי עושה רושם שהם מבושלים עד כלות)".
- מרק פטריות, נטלי הולדינג: ציון 6.
"חבל ש"הפטריות" הן למעשה ממרק פטריות מוכן, היום שיש שפע של פטריות ממינים שונים המינימום שמכינים מרק פטריות הוא להשתמש בפטריות טריות...".
- חלות לשבת, שושנה בוזגלו: ציון 6.
"תמיד כיף לאכול חלות ביתיות, יחד עם זאת אני חושב שהמתכון אינו מתאים לתחרות מתכונים".
|