אם אפשר לחסוך זמן במטבח - אז למה לא?
- בבצק שמרים אל תערבבו את השמרים ליד המלח. תערבבו את המלח קודם עם הקמח ותמשיכו הלאה. השמרים לא אוהבים מלח.
- נשאר לכם כל ירק אחרי הבישולים כמו פטרוזיליה? תקצצו, תשימו בכלי מתאים ותשמרו בהקפאה לפעם הבאה.
- תקחו את כל סוגי הקטניות שאתם משתמשים בהם, תשרו אותם ללילה, תשטפו, תחלקו למנות בשקיות אוכל ותשמרו בהקפאה. בשעת הצורך יש לכם מוכן.
- אתם זקוקים רק לשתי טיפות לימון וחבל לכם לפתוח אותו? תתקעו סכין חדה בקצה הלימון ותסחטו ככל הנדרש. במידה והלימון קשה - תלושו אותו בידיים ורק אחר כך תחתכו ותסחטו.
- הנרות טפטפו על החנוכייה? או שתכניסו למקפיא או שתשפכו עליה מים רותחים.
- אתם רוצים להרתיח חלב? קודם תרטיבו את הסיר במים - כך החלב לא יידבק לסיר.
- תפזרו כמה מסמרי ציפורן בפינות השיש - זה מבריח נמלים.
- אתם רוצים להכין קוביות קרח? קודם תרתיחו את המים ותקררו - הקוביות יוצאות שקופות ויפות.
- נשרף לכם הסיר? תשפכו מעט חומץ וכך הסיר יתנקה ביתר קלות.
- הידיים שלכם השחירו מקילוף הירקות? תשפשפו אותם בחצי לימון טרי.
- נשארו לכם פירות רכים? תקלפו, תחתכו לקוביות והקפיאו. בזמנכם הפנוי תכינו מהם מילשיקים.
- לפני שאתם מקלפים תפוזים תגרדו את הקליפה במגרדת דקה - תקפיאו שיהיה לכם לתיבול עוגות. אותו דבר אפשר לעשות גם עם לימונים שיהיה לכל השנה.
- כאשר אתם מרתיחים פסטה תוסיפו כף שמן למים וכך הפסטה לא תידבק.
- אתם דומעים מחיתוך בצל? הניחו אותו 20 דקות קודם בהקפאה.
- אתם ממהרים והבצק עדיין לא תפח? הכניסו אותו לשקית ניילון ותקשרו - מתאים במיוחד בחורף.
- לפני שאתם מוסיפים צימוקים לעוגה תתבלו אותם במעט קמח - ככה הם לא ישקעו בעוגה.
- הסיר תפס שכבה שרופה? תפזרו כף אבקת כביסה וכוס מים רותח - למחרת הוא יתנקה בקלות.
- בזמנכם הפנוי הכינו עוגת טורט פשוטה והקפיאו - בשעת הצורך יהיה לכם רק לצפות ולקשט.
- כדי לחתוך עוגת קרם בקלות תרטיבו את הסכין במים חמים ונגבו אחרי כל פרוסה.
- קניתם ירק מסוים? עד זמן השימוש תעטפו בנייר מגבת - הנייר סופג את הלחות.
הכותבת היא אמונה בוארון, בשלנית ביתית.
|
טיפים לבישול ואפייה
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.