דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות אגוזים ללא גלוטן
עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן
  • 1 קולים את האגוזים במחבת או על נייר אפייה בטוסטר אובן (או בתנור) עד שהם מקבלים צבע זהוב ומקררים (זה לוקח כמה דקות, חשוב להשגיח כדי שלא יישרפו וישחירו).
  • 2 מעבירים את האגוזים הקלויים והקרים במעבד מזון עם להב מתכת, מוסיפים את הסוכר ו- 2 כפות מקמח הקונדיטור, ומעבדים לפירורים דקים מאוד. מוסיפים את החמאה הרכה ורסק התפוחים, ומעבדים עד שיתאחדו לקרם. מוסיפים את סוכר הוניל, המלח והקמחים, ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  • 3 שמים על משטח עבודה ניילון נצמד, מניחים את הבצק עליו עם ידיים מקומחות, יוצרים גליל שמנמן, עוטפים עם הניילון הנצמד ומקררים כחצי שעה במקרר. אפשר לשמור את הבצק כמה ימים במקרר או להקפיא. כשרוצים להכין את העוגיות מוציאים 10 דקות מהמקרר (אם הוא שהה יותר מחצי שעה) או ליותר זמן מהמקפיא. הבצק צריך להיות קר אך לא קפוא.
  • 4 חותכים את הבצק בעזרת סכין לכ- 35 חתיכות. מגלגלים כל חתיכה ביד לכדור ושמים על נייר אפייה בתבנית ברווחים של כ- 1 ס"מ זה מזה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות (כ- 10 דקות). לאחר שהעוגיות מוכנות זורים אבקת סוכר. את העוגיות הקרות שומרים בכלי אטום. אפשר לשמור במקפיא לזמן ארוך.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 26.8% 2.7% 69.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב